ČUVARI SNOVA – “Korak u prazno”

    
Share Button

CUVARI SNOVA..Korak u prazno..CDCover(One Records) 2017.
CD
Hard rock – SERBIA

Sastav iz Negotina sa pevačem iz Niša, Čuvari Snova, formiran je 1993-e godine. Imali su snažan zalet, prilična očekivanja,nekoliko uspešnih nastupa, od kojih je naročito primećen onaj na gitarijadi u Zaječaru 1994-e godine. Bend je predvodio gitaristički virtuoz Miloš Kračunović Richie, a pomenute 1994-e u sopstvenoj režiji objavljuju debitantsko kasetno izdanje.

Radili su još snažnim intenzitetom do 1997-e, kada prekidaju delovanje, prevashodno zbog odluke Kračunovića da krene sa solo karijerom. Puno godina kasnije priča dobija  nastavak, a kao uvod u taj novi početak, sastav reizdaje svoj kasetni album, ovog puta na CD-u, objavljenog za “One Records” u remasterizovanoj formi.

“Korak u prazno” je promovisao ovu ekipu  kao hard rock sastav melodic varijante, pri čemu je takođe određen naglasak dat na tehničko/zanatskoj sviračkoj formi članova postave, a naročito gitariste Miloša Kračunovića.

Čuvari Snova su se predstavili kroz 11 numera, a sama koncepcija albuma bila je u dobroj meri postavljana po ugledu na ovdašnje 80’s hard rock albume i izvođače. Pored većine songova urađenih u tkzv. srednjem tempu, bilo je i nekoliko balada, u kojima je tekstualna forma logično imala vodeću ulogu. Dakle, “Korak u prazno” kao albumsko izdanje, prevashodno sadrži materijal koji bi se mogao svideti pristalicama 80’s hard rocka i da dodam naročito ovdašnje, Ex -Yu škole.
Čuvari Snova najavljuju izlazak novog albuma sa aktuelnim materijalom za prvu polovinu 2018-e godine.

onerecords.rs