THE COCKBLOCKERS – “Free Your Mind”

    
Share Button

THE COCKBLOCKERS..Free Your Mind..CDCOver(Metropolis Music) 2017.
CD
Blues rock/ various rock genres – SERBIA

Tokom jula meseca ove 2017-e godine, kragujevački sastav sa prebivalištem u Beogradu – The Cockblockers, dočekao je izlazak debitantskog full-length izdanja, realizovanog za “Metropolis Music”, naziva “Free Your Mind”.

Inače samom albumu su prethodili jedno EP izdanje, 2 singla , DVD “live session”,  te puno koncertnih nastupa, što u solo varijanti po klupskim mestima, tako i  na ovdašnjim prestižnim festivalskim manifestacijama. Inače, bend koji je formiran 2011-e godine, predvodi gitarista,frontman i autor Nenad Todorović, koji je od početka građenja karijere  sastava pokušao da ponudi neko svoje viđenje stilskog izraza koji je  korene imao u muzici 70-tih godina prošlog veka.

THE COCKBLOCKERS..Band Picture2U nekoj izražajnoj osnovi bend distribuira vlastitu “verziju” blues rocka, koji je naročito u prvim godinama delovanja bio kombinovan sa hard rockom iz pomenute dekade. Na samom izdanju “Free Your Mind”, koncept je donekle proširen, te se u izvođačkim i aranžmanskim rešenjima pesama, koje su inače otpevane na engleskom jeziku, promaljaju uticaju ublaženih psychedelic varijanti, te isto tako acid rock i ambiental elemenata. Reklo bi se donekle možda iznenađujući miks, posebno ako ga kreiraju po godinama mladi muzičari, koji se nisu ni rodili, kada su 70-te bile aktuelne, ali izražajno  i nedvosmisleno jasno prisutan  na albumu  preko izvedenih pesama.

The Cockblockers su sastav koji sigurno puno obećava, a “Free Your Mind” kao album je potvdio njihove potencijale, kao i moguće dalje domete.. Upravo se nalaze na mini promotivnoj koncertnoj turneji, i ako imate priliku da ih uživo pogledate, a do sada to niste uradili, evo dobre prilike da se suočite sa njihovim muzičkim i sviračkim pristupom i razmišljanjima.

facebook.com/TheCockblockers

metropolismusic.rs