CHUCK BERRY – “Chuck”

    
Share Button

CHUCK BERRY.Chuck...CDCover(Dualtone/Decca) 2017.
CD
Rock and roll – USA

Tokom juna meseca ove 2017-e objavljen je dugo očekivani album, posthumno realizovan, jednog od arhitekata rock and roll priče Chuck Berry-ja, jednostavnog naziva “Chuck”.
Sam autor nije dočekao njegov izlazak, ali su sve stvari uspele da se dovedu do samog kraja, tako da svetska javnost može da uživa u kreaciji gitariste i pevača.

Inače, kompletan album je posvećen Chuckovoj supruzi Thelmetti (Toddy) Berry, a sniman je u periodu od 1991-e do 2014-e godine. Inače, to je njegovo prvo realizovano studijsko izdanje nakon albuma “Rock It” snimljenog davne 1979-e , što znači da je prošlo punih 38 godina.
Uz pratnju Bluberry Hill Banda, Chuck je u svom dobro znanom maniru “ponudio” i izveo 10 songova. Treba istaći da je  numera “Big Boys” izvučena  kao singl, a to je ujedno i prvi singl realizovan nakon 40 godina.
“Chuck” kao izdanje maniristički uspeva da pomiri savremene produkcijske trendove, sa svim onim izvođačkim i idejnim razmišljanjima gitariste i pevača, koju je on kao svojevrsni predvodnik davnih godina predstavio kroz svoje songove i što je možda još važnije “live” nastupe.

Preslušavati songove Chuck Berryja danas sa ovog njegovog poslednjeg izdanja, predstavlja mnogo više od čina običnog zadovoljstva. “Rock and roll is here to stay” na ovaj ili onaj način i nemojte sumnjati da nije tako.

CHUCK BERRY..Picture

dualtone.com