Željko Bebek…novi album “Ono nešto naše”

    
Share Button

ZELJKO BEBEK..Picture 2Nekadašnji frontman Bijelog Dugmeta ima novi album naziva “Ono nešto naše” (“Jugoton/Croatia Records”), realizovan skoro 5 godina nakon izdanja “Kad poljubac pomiješaš sa vinom”.

Agilna promotivna kampanja u ovdašnjim i regionalnim estradnim medijima, prati diskografski, uslovno rečeno come back pevača koji je napunio već 72 godine, ali čija naročito koncertna aktivnost, najviše u dijaspori, tokom poslednjih dekada uglavnom nije jenjavala.
“Ono nešto naše” po prisutnim utisnutim songovima, najmanje je izdanje koje koketira sa tkzv. folk nasleđem, ( mada je folk varijanta i dalje vidljiva ) odnosno pomenutim  izražajnim primesama, kakva su imala njegova prethodna ostvarenja.
Na albumu se našlo 9 songova, a dva su snimljena u saradnji sa Oliverom Dragojevićem – “Ako voliš ovu ženu” i Gospodarima Noći – “Gospodari noći”.

Bebekov glas je i dalje njegov jak adut, što se naročito da primetiti i “osetiti” preslušavanjem songa “Blues za tebe” ( Ti imaš sve ), koji ujedno predstavlja  i najkvalitetniji deo kompletnog materijala.
Centralna rola u realizaciji kompletne priče pripala je Branimiru Mihaljeviću, glavnom autoru pesama, klavijaturisti i producentu.

ZELJKO BEBEK..Ono nesto nase..CDCover

crorec.hr