PSI – ” Tik- tak”

    
Share Button

PSI..CDCover(Mascom Records) 2017.
CD
Rockabilly/rock’n’roll/garage – SERBIA

Beogradski doajeni rockabilly/revival/garage priče, nedavno su objavili debitantsko albumsko ostvarenje. “Tik-tak” je naziv CD-a, na kojem se našlo 10 songova, od kojih su 6 autorskih.

Pse predvodi neformalni dugogodišnji lider beogradske rockabilly priče – Saša Jovanović-Jovandeka, pevač, gitarista i autor, takođe frontman grupe Grandpa Candys. I ostatak postave čine višegodišnji učesnici beogradskih rockabilly/garage dešavanja, takođe i članovi drugih sastava – basista Dane Ćeranić i bubnjar Marjan Terzić – Terza.

Psi su vrlo postepeno gurali svoju priču, naravno pored drugih muzičkih obaveza, i pesme koje su se našle na izdanju prethodno su itekako izsviravane i testirane uživo, u kotaktu sa publikom. Ali, ono što je bilo jasno i očigledno već pri prvom suočavanju sa njihovom koncepcijom, pričom i samom muzikom, je to da vrlo dobro znaju šta žele, kao i da su izabrali model, koji bi mogao biti prihvatljiv potencijalno brojnijem slušalačkom auditorijumu.

Psi kroz formu rockabilly / revival pravca na neki svoj način preuzimaju pastiche ovdašnje popularne muzike iz perioda 50-tih i 60-tih godina, gde kroz izraženu melodičnu dimenziju, preko trominutne forme distribuiraju pozitivnu energiju, dobre vibracije i naravno vlastito viđenje  stilske varijante iza koje stoje.

PSI..band Picture centralPesme koje su ponudili na albumu su vrlo slušljive, pamtljive i pevljive, praktično ulaze u uho na prvo slušanje. Tu ima puno potencijalnih hitova, kao što su : “Plavo svetlo” klasik Srbe Dobanovačkog, “Seti se”, naslovna “Tik-tak”, song “Vreme je” Veljka Veselinovića, kolege iz grupe Vera Kvark…

Produkciju, kao i post produkciju je radio dugogodišnji prijatelj benda Komandant Adam, koji je očekivano vrlo dobro pogodio psihologiju samih pesama, kao i članova grupe.

Imao sam prilike da Pse pratim praktično od prvog dana egzistiranja, i evidentan je pozitivan proces razvoja dosadašnjeg toka njihove karijere.

“Tik-tak” je sjajan album, takođe u domenu pomenutih žanrovskih varijanti i prilično originalan. Šta reći drugo, do  – ne oklevajte i pridružite se zabavi koju nude PSI.

facebook.com/psi.bgd