Hunting Souls live at “Bluz i pivo ” … Beograd. 14.juli.

    
Share Button

HUNTING SOULS..Picture 4Beogradski sastav Hunting Souls predstavlja pravo malo osveženje na ovdašnjoj gradskoj sceni. Muzički su orijentisani ka revival/rockabilly formi, koju  putem koncerata isporučuju publici na svojim “live” nastupima.

Najintersantniji za sada detalj vezan za grupu je starosna dob postave, a ona je tu negde oko 16 godina.
Formirani su još 2013-e godine , a u bendu su : Anja Dajić – gitaristkinja i vokal, njen brat Petar Dajić je za bubnjevima, a bas svira Ognjen Tatić.
Imao sam prilike prvi put da ih gledam na večerašnjem nastupu u klubu “Bluz i pivo”, koji je bio vrlo respektabilno popunjen. Po godinama znatno starija ekipa iz ovdašnjeg rockabilly community-ja, već je bila dobro informisana o grupi, i bilo je tu puno kolega i koleginica koji su došli da podrže podmladak.

HUNTING SOULS..Picture 2Hunting Souls imaju na repertoaru veliki broj songova iz  tkzv. istorije rock and rolla, i vidljivo je da se preko svojih verzija  na pravilan način ophode prema tradiciji. Vrlo su usvirani, a primetno je da izuzetno vole da sviraju songove Stray Catsa sa njihovog prvog albuma. Izveli su  specijalno  nadahnuto verziju pesme “Rumble In Brighton”.
Publika je uživala u njihovom nastupu, a bend je bez ikakvih predrasuda  jasno isporučivao svoje viđenje klasika. Ako vam se ukaže prilika,dođite da čujete Hunting Souls. Klinci i klinceza, u ovoj može se reći još uvek prvoj fazi karijere, to rade iskreno, jasno i inspirativno.

 

facebook.com/HountingSouls