Odlazak Gorana Kostića Koste, pevača sastava Novembar

    
Share Button

Goran Kostic Kosta..PictureTužnom vešću biće zapamćen 30-ti juni 2017-e . U 51-oj godini preminuo je frontman niškog sastava Novembar – Goran Kostić- Kosta. Kako informacije kažu razlog smrti je srčani udar.

Kosta je krajem 80-tih predvodio u Zagrebu sastav Studeni Studeni, a dolaskom u Niš – Novembar sa kojim je tokom godina objavio 5 izdanja, a takođe je učestvovao na nekoliko kompilacija. Za Novembar se može reći, iako su u žanrovskom smislu bili sasvim drugačiji,da su uz Galiju i Kerber predvodili nišku muzičku scenu i bili treći značajan sastav koji je dolazio iz pomenutog grada. Sjajan album iz 1993-e godine “Deguelo”, obećavao je puno po Kostu i ekipu, i ostaje žaljenje što ovaj izuzetno intersantan i autorski ubedljiv akt nije uradio tokom godina više za vlastitu karijeru, za koju su realno postojele adekvatne mogućnosti. Poslednjih godinu – godinu ipo dana Novembar su puno svirali po regionu, a uradjen je pre par godina i tribute njihovom opusu naziva – “Tako mlad i tako čist” (SKC Novi Sad, 2014.)Novembar su isto tako učestvovali na kompilaciji posvećenoj legacy-ju Kud Idijota – “Za tebe, a Tribute to Kud Idijoti”. Poslednji studijski album su objavili 2013-e, naziva ” Proklet”.

Goran Kostic Kosta..Picture 2Kosta je bio veoma omiljena ličnost kod kolega muzičara, i generalno kod ljudi iz posla, ne samo u Srbiji, već i na prostorima nekadašnje zajedničke džave. Sa njim je uvek bilo veliko zadovoljstvo popričati, i razmeniti muzička iskustva. Bio je dobro obavešten o domaćim i regionalnim muzičkim dešavanjima.
Novembar su izvodili svoju varijantu punk rocka, a za Kostu se može reći da je bio pravi i punker i rocker. Iskren, direktan, naravno dovoljno svoj, često svojeglav, ali po mnogo čemu originalan lik. Njegov prerani odlazak predstavlja veliki
gubitak ne samo za bližnje i porodicu, već i ovdašnji, kao i regionalni rock and roll community.
Počivaj u miru  dragi prijatelju!