KONZILIUM – “Vizita”

    
Share Button

KONZILIUM..Vizita..CDCover(Metropolis Music) 2017.
CD
Jazz/fusion – SERBIA

Gitarista Branko Trijić je osnovao sasav Konzilium 2003-e godine za vreme jazz studija u Amsterdamu. Ovaj vrsni instrumentalista koji pored vođenja svog benda ima zapaženu rolu u grupi Vasil Hadžimanova, kao i u James Brown Tribute Bandu ( ali to nije sve ), predvodio je svoj sastav  prethodnih godina, tokom kojih istina nije postojao u potpunoti skladan kontinuitet delovanja.
Po povratku u zemlju 2007-e godine u grupi su ovdašnji muzičari, a 2008-e sastav objavljuje debi album za “PGP RTS” naziva “Konzilium uživo”, koji predstavlja snimak koncerta održanog u “Kulturnom centru Beograda” 23-eg 12-tog 2007-e.

“Vizita” je drugo po redu albumsko ostvarenje, ujedno prvo studijsko izdanje, koje bi relevantno trebalo predstaviti muzička intersovanja i stremljenja članova postave.
Kako sami kažu njihova muzika predstavlja svojevrsnu međusobnu interakciju, dodao bih razmenu energije, i sviračkog iskustva. U osnovi Konzilium se oslanjaju na tradiciju jazz/fusion varijanti, koje kombinuju sa drugim muzičkim nasleđima, od Balkanskog pa do Afro ethna, i još puno toga što se može naći između. Na samom albumu prisutno je 9 autorskih songova,  živih, temperamentnih, vrlo pametno aranžiranih, isto tako produciranih i izvedenih. Važan kvalitet njihove muzike je postojanje jedne konstantne izvođačke pozitivne “tenzije”, koja je prisutna praktično na svim numerama, odnosno kompletnom materijalu.Članovi Konzilijuma vešto barataju svojim instrumentima i evidentno je da su priređeni materijal već odavno uveliko “izsvirali” u svojim glavama.

Jednom rečju,potencijalni slušalački auditorijum pred sobom ima  sjajno izdanje, koji ako ste naravno pristalica KONZILIUM..Band Picturepomenutih stilskih varijanti, konstantno “tera” na ponovljena preslušavanja.
U vremenu objavljivanja njihovog prvog pomenutog albuma “Konzilium uživo” iz 2008-e godine, bio je primetan izostanak promotivne priče. Generalno mi se čini da za sada bend sa svoje strane nije dovoljno učinio na planu medijske i svake druge promocije. Nadam se da će “Vizita” imati koliko je to naravno moguće, relevantniju medijsku pažnju. Kvalitet preslušanog materijala, kao i ubedljivost benda zaslužuju i  ozbiljniji status u javnosti..Koji naravno ne dolazi preko noći.

 

metropolismusic.rs