Strah od Džeki Čena..”DOB”..petak 02.06.2017.

    
Share Button

STRAH OD DZEKI CENA..Koncert 1Sastav iz Gornjeg Milanovca, Strah od Džeki Čena petak 2.juni proveo je u radnim aktivnostima. Prvo je za ljude iz posla, medije, naravno i prijatelje, upriličena promocija aktuelnog istoimenog debi CD-a u kući “Metropolis” s početkom u 13 sati, inače objavljenog za “Felix Records”. Tu je bend i odsvirao akustični set za sve prisutne, lagano se zagrevajući za ono što će uslediti u večernjim satima.

A u večernjim satima, negde od 22 sata u “Domu Omladine” krenuo je happening, kreiran u režiji organizacije “Kreč” i gospodina Nebojše O Pudara, koji se preko ovog događaja na “srednja” vrata vraća u muzički život kao promoter, na veliko zadovoljstvo svih onih koji ga znaju kao sjajnu ličnost i naravno ljudsku gromadu u svakom smislu.
Druženje u maloj sali “Dob”-a otvorili su momci iz sastava Belo U Boji. Kao i što je slučaj sa Džeki Čenom, i oni izvode neku svoju varijantu crossovera. Uigrani su i usvirani, i imali su nepodeljenu podršku publike, jedino što im se može zameriti da su svirali za jednu ovakvu varijantu- predugo, negde oko 1-og sata.

STRAH OD DZEKI CENA..Koncert 2Nakon njih na binu se popeo kantautor Anatolij Šimpraga, sam sa akustičnom gitarom, onako boemski, kao da je protutnjao iz nekih proteklih dekada, sa druge strane pokazujući da su gitara, glas, pojava i  krajnja poruka i više nego ubojito oružje, ako naravno imaš šta da kažeš. A originalnost je u slučaju pomenutog kantautora evidentna.

Strah od Džeki Čena su promovisali materijal sa debi albuma, pokazavši svim prisutnim, kako su u toku protekle dve godine značajno kao bend napredovali. Već sam ranije napisao i tvrdim, da prava slika o njihovoj muzici i poruci dobija na snazi preko “live” kontakta, što je samo potvrđeno i tokom ovog nastupa. Gornji Milanovac sada ima pored Bijesova još jedan akt, koji na neki svoj način takođe predstavlja autohtonu i originalnu pojavu na ovdašnjem muzičkom nebu.Nadajmo se da se na ovome neće zaustaviti, i da će tokom sledećih godina otkriti potencijale i adute koji nisu mali.

STRAH OD DZEKI CENA..Koncert 3

Fotografije: Ivica Milošević