Deccin Ye Mc + Flower Rocky Boys..Novi Sad..Firchie Think Tank Studio 01.06. 2017.

    
Share Button

DEECIN YE MC 1U četvrtak 1-og juna novosadska publika, kao i deo auditorijuma koji je došao iz Beograda, imao je lepu priliku da na delu “uhvati” nastupe Deccin Ye MC-a i Flower Roky Boysa.

Nekada, kultni gradski bend, Flower Rocky Boys, kojeg predvodi frontman Slobodan Dulović Dule, nakon višegodišnje pauze, obnovio je radne aktivnosti i predstavio se na način koji je kroz  sklop najpoznatijih songova iz repertoara, plus otprašenog hita još jednog od neprežaljenih gradskih vedeta – Sing Sing Singersa – “Pusti mozak na pašu”, promovisaoo sebe u novoj “live” varijanti, koja nije nikog od prisutnih ni na trenutak ostavljala ravnodušnim.

Flower Rocky Boys su kroz svoju dosadašnju “prošlo vekovnu” diskografiju objavili jedan LP i jedno EP izdanje, i u ono vreme na  energičan punk rock/ rock and roll način distribuirali svoje izvođačke i autorske ideje. Mogli su da urade mnogo više, ali sticaj raznih okolnosti ih je omeo ka tom cilju. Videćemo, kako će se stvari odvijati u ovoj novijoj realnosti, ali u svakom slučaju raduje da su Flower Rocky Boys pokazali da im voljni elan i energija ne nedostaju. Bar tako je bilo ove večei kroz skoro 40-to minutni nastup.

Deccin Ye MC koji u svojim redovima ima zaista respektabilan skup profesionalaca, a koji na vrlo originalan način FLOWER Rocky Boys 2u izvođačkom smislu prati ideje frontmana i glavne ličnosti Gorana Kovačevića, pokazao je da se kao sastav  nalazi u veoma dobroj formi, a da isto tako njihov neobičan autorski pristup u kontaktu  sa publikom dobija na pravoj snazi. Deccin Ye Mc kombinuju više stilskih idioma, koji dolaze kao prirodna nadgradnja tekstualne forme. Sviračka sigurnost i usviranost postave olakšavaju i kod slušalaca i gledalaca prihvatanje verbalno-vokalne poruke koja se može tumačiti na više načina, ali gde ipak jedan zabavljački pristup ima prevagu. Bilo je prijatno veče u organizaciji novosadaskog “Power Rocka”, gde je zadovoljstvo teklo u oba smera i sa bine, ali i od publike prema akterima.

 

Flower Rocky Boys 4

Fotografije: Wood RS