Vlada i Bajka… U ritmu Simona i Garfunkela – Uživo “Sava Centar” 12.05.2017.

    
Share Button

DoajVLADA I BAJKE Live 2eni domaće akustične priče – Vlada i Bajka, 47 -to godišnjicu karijere obeležili su nastupom u “Sava Centru”, koji je predstavljao hommage Simonu i Garfunkelu. Uz asistenciju Američke ambasade i uz pomoć neizostavnih prijatelja, priređen je koncert može se reći u čast uzorima koji su predstavljali na početku karijere beogradskog tandema, neizostavnu inspiraciju.

Vlada I Bajka 3Vlada i Bajka su vrlo ozbiljno pristupili zadatoj “temi”, i materijal Simona i Garfunkela  koncepcijsko-aranžmanski i generalno kompletno izvođački, urađen je temeljno, pedantno i precizno, uz naravno primerenu dozu ličnog viđenja i tumačenje songova koji su obeležili gotovo pet proteklih dekada.
Beogradski dvojac imao je u pratećem sastavu ozbiljnu ekipu, kolege sa velikim iskustvom – Slobu Markovića, Batu Božanića, Duda Bezuhu…a na bini su tokom izvođenja materijala imali i goste koji su svako na svoj način doprineli kompletnoj intersantnijoj i potpunijoj  slici događaja. Sergej Trifunović,Ljuba Jovanović, Jugoslav i Jakša Vlahović, svako je na svoj način doprineo, da kompletan ambijent bude u izuzetnom raspoloženju prihvatljiv kako za same aktere na bini, tako i za publiku. A publika je znala velikim aplauzima da nagradi Vladine i Bajkine interpretacije songova kao što su : “Mrs.Robinson”, “Old Friends”, “Bridge Over Troubled Water”, “Buy Buy Love”…..

Možda nije ispunjena na kraju Vladina želja da u prisutnom auditorijumu bude i generacijski mlađe publike, ali svi oni koji su bili večeras u “Sava Centru”, otišli su kućama zadovoljni i srećni.

Fotografije: Anđelka Lokner