NO RULES – “Na cesti bola”

    
Share Button

NO RULES..CDCovwr new(Take It Or Leave It Records) 2017.
CD
Garage rock/rhythm and blues – BOSNIA & HERZEGOVINA

Tuzlanski sastav No Rules prisutan je praktično od 2000-tih ( iako su formirani još 1999-e) sa više ili ponekad manje izraženim kontinuitetom u EX-Yu okruženju. Njihov garage rock/rhythm and blues je tokom proteklog perioda imao najrelevantniju prođu i određen uspeh na teritoriji Slovenije, nešto manje na domaćem terenu, dok se na ostalim prostorima nekadašnje države za njih zna, ali još uvek ne u tolikoj meri, koja je potrebna za jedan nazovimo to respektabilniji status.

NO RULES..Na cesti bola..CDCoverGrupu predvodi ritam gitarista, vokal i glavni autor Goran Čampara-Čampi,a tokom perioda egzistiranja patili su od ne retkih problema sa postavom i promenama članstva.
“Na cesti bola” je njihov četvrti po redu album, i za muziku koja je priređena može se reći da je izražajno i izvođački bliska pristupu viđenom na njihovom prvom albumu “Pasje vrijeme”. Dakle jedan izraženiji siroviji garage odmak, koji je donekle bio “smanjen” na drugom i trećem albumu, gde su bazičniji rhythm i blues elementi imali određenu prevagu.

NO RULES..Band PictureNo Rules su direktni, jasni,  beskompromisni, a sa druge strane jednostavni u svojoj sviračkoj i tekstualnoj poruci. I oni pripadaju onoj grupi sastava, koja do sada nije uspela da se relevantno promotivno predstavi, te je krajnje je vreme da na tom planu naprave određeni iskorak.
No Rules su izuzetno ubedljivi na koncertnom podijumu, što je verujem mogao da se uveri svako ko je makar jednom prisustvovao njihovom “live” performansu. “Na cesti bola” je izdanje kakvo se u krajnjoj liniji i očekuje od jednog ovakvog akta. Svi oni koji su i do sada podržavali tuzlanski sastav, nemaju ni najmanjeg razloga da na aktuelni CD grupe ne gledaju drugačije no sa simpatijama i kontinuiranom podrškom.

facebook.com/norulestz