STRAH OD DŽEKI ČENA – “Strah Od Džeki Čena”

    
Share Button

STRAH OD DZEKI CENA..CDCover(Felix Records) 2017.
CD
Rock – SERBIA

Nedavno je sastav iz Gornjeg Milanovca dočekao svoje debi izdanje, a materijal je objavljen za beogradskog izdavača “Felix Records”.

Strah od Džeki Čena je bend koji se tokom proteklih sezona predstavio na nekoliko demo i takmičarskih manifestacija kao ekipa koja itekako ima šta da ponudi. Pobednici su “Belgrade Demo Festa” 2014-e, a u koncertnoj formi odlikuje ih beskompromisna i energična svirka, koju prati i ništa manje ubedljiv nastup.

STRAH OD DZEKI CENA..Band PictureZato me je donekle i iznenadila “mirnoća” songova priređenih na istoimenom debi izdanju, sa kojom se može reći da ona od malopre pomenuta energičnost prikazana na “live” svirkama je pomalo amortizovana, a bez obzira što je kompletna ekipa koja je učestvovala u realizaciji albuma pružila maksimum, čini mi se da oni  slušaoci koji se ovako prvi put upoznaju sa opusom grupe, ne dobijaju najrelevantniju sliku o njihovoj muzici i samom pristupu.Ali, sve ovo što sam spomenuo, ne umanjuje autohtonost njihove kreativnosti, kao i vidljivog voljnog elementa, da kompletan film kojeg su kao ekipa gradili, bude na adekvatan način ovde predstavljen.

Strah od Džeki Čena su na terenu neke njihove varijante STRAH OD DZEKI CENA..Band Picture 2rock pristupa, koji je svirački “bučno” postavljen, ali kojem ne manjka melodičnost i vokalna preciznost. Iskreni i nadahnuti tekstovi pospešuju lakšu slušljivost materijala, koji je iznedrio nekoliko pamtljivih i ubedljivih songova kao što su : “Plava soba”, “Amsterdam”, “Osvojio sam dan”..
Album je inače snimljen u smederevskom “Paradox” studiu, a producent i snimatelj je bio Srđan Branković.
Debi ekipe iz Gornjeg Milanovca otkriva njihove jasne  izvođačke i autorske potencijale. Čini mi se da za sada sama promocija izdanja ne ide u željenom smeru, ili bar nije onoliko ubedljiva, kakva bi u datim okolnostima mogla i trebala biti. Nadam se da će na tom planu stvari biti popravljene, a u međuvremenu ako vam se ukaže prilika pogledajte bend u prvom obližnjem klubu gde nastupaju. Verujem da se nakon njihovog koncerta, nećete  vratiti kućama razočarani.

facebook.com/strahodzekicena