PRLJAVE SESTRE – “Prljave Sestre”

    
Share Button

prljave-sestre-cover(Self – released ) 2016.
Download
Rock/garage rock/rhythm ‘n’ blues – SERBIA

Pre neki dan članovi niškog sastava Prljave Sestre su me informisali o nedavno realizovanom vlastitom materijalu, koji je dostupan u download formi. A reč je o njihovom istoimenom albumu, na kojem se našlo 11 songova.

Prljave Sestre deluju u formaciji tria, a postoje dve godine.Nakon preslušanih njihovih 11 pesama, moram priznati da su me prijatno iznenadili, jer ono što se da čuti je vrlo obećavajuće.

prljave-sestre-logoBend je na terenu jedne tipično njihove kombinacije garage rocka i rhythm and bluesa, sa jakim tragovima USA 60-tih i 70-tih godina. Istina, oni ističu i britanski upliv kao relevantan, ali ga lično nisam baš primetio. Takođe vokalni istupi gitariste Miloša Pavlovića mogu se smatrati donekle drugačijim( što je svakako pozitivno ), od onih koje možemo čuti kod ovdašnjih ili regionalnih vokalista, čiji sastavi su orijentisani ka nazovimo to garage/rhythm and blues varijanti. Aranžmani songova im nisu jednostrani, već prilično ” prošireni”, a melodičnost je takođe primetna i izražena.

Pesme im jednostavno “izlaze”, i vidljivo je da su ponuđeni materijal odavno u glavama proživeli i isvirali.

prljave-sestre-band-pictureAlbum je inače sniman u niškom “Psycho Therapy” studiu, snimatelji su bili Nenad Pejčić i Mladen Marjanović, a Nenad Pejčić je bio zadužen za produkciju, koju je sjajno i psihološki mudro postavio.
Prljave Sestre pevaju na maternjem jeziku, a vrlo lični i često samoironijski tekstovi potvrđuju svesnost mesta i prostora u kojem žive i egzistiraju.

“Prljave Sestre”  predstavlja ubedljiv debi niškog tria, i nema sumnje da smo uz beogradske Vrane Kamene, kruševačkog sastava Bluz Rezervata, dobili još jedan bend koji na  ovakvom “terenu” ima šta da kaže i ponudi.

facebook.com/Prljave-Sestre-352498508270718