ANJA RUPEL – “Opus”

    
Share Button

anja-rupel-opus-cdcover(Dallas Records) 2016.
CD
Dance pop/euro pop/synth pop – SLOVENIA

Nekada ikona muzičke priče Ex-Yu prostora, od osamostaljenja Slovenije prisutna kao solo artist, Anja Rupel, tokom prve polovine 2016-e godine dočekala je izlazak kompilacijskog izdanja, naziva “Opus”.
Prvenstveno intersantna kao  nacionalni estradni model, Anjina karijera u deželi nije imala skladni kontinuitet, ali jedno evidentno prisustvo, kakav-takav diskografski iskorak, i određena ( ne mala) popularnost, predstavljali su i predstavljaju fakte koji karakterišu njenih muzičkih i izvođačkih poslednjih četvrt veka.

anja-rupel-personal-pictureOd zanimljivog i prijemčivog synth popa kojem je njen bend Videosex bio veran tokom perioda egzistiranja, do relativno ispraznog dance popa i Eurovision izleta, kretale su se pesme koje je ona interpretirala, i koje su se našle na njenim solo albumima. Inače poslednje studijsko izdanje Anja je realizovala 2009-e godine i zvalo se “Ostani do konca”.

“Opus” predstavlja skup od 21-og songa, i obuhvata koliko je to moguće sve faze karijere, od vremena Videosexa, do novije faze. Tu su numere : “Kako bih volio da si tu”, novija verzija urađena u duetu sa Davorom Gopcem iz Psihomodo Popa, “Dobro se imej”, realiziovana zajedno sa nacionalnim pop zvezdama – Alenkom Godec, Nušom Derendom i Pikom Božić, te “Skrajni čas” sa Tošom Proeskim.
Pomalo paradoksalno zvuči, da songovi iz vremena 80-tih zvuče svežije nego noviji materijal, sniman u novom milenijumu.

Karijera Anje Rupel u samoj Sloveniji ima određen snažan odjek, iako realno zanimljivost i kvalitet iste je u disreciprocitetu sa njenom prisutnošću u javnom životu.

facebook.com/Anja-Rupel-895072847254579/?ref=page_internal