THE GOVERNMENT – “Razbudi me!”

    
Share Button

the-government-razbudi-me-cdcover(Take It Or Leave It Records) 2015.
CD
Alter/indie rock / pop – MACEDONIA

Kako izveštaji sa nekolicine muzičkih portala kažu, The Government bi trebali biti nova rock atrakcija koja dolazi iz Makedonije. Da li je to baš tako pokazaće nastupajući period, a reč je o sastavu koji dolazi iz Bitolja, i koji je svoj debi album objavio za ovdašnjeg izdavača “Take It Or Leave It Records”.
The Government su po stažu mlad sastav, jer deluju od 2014-e godine. Ipak, po onome što se da primetiti nakon preslušavanja njihovog albuma, jasno se može sagledati da su im songovi prethodno u glavama preživljeni i isvirani, i da su sa jasnim konceptom krenuli u realizaciju materijala.

“Razbudi me!” je izdanje sa 8 pesama, od kojih su 3 otpevane na engleskom, a pet na makedonskom jeziku. Tekstovi su socijalno obojeni, i grupa ima jasno izražen stav o stvarima i događajima koji ih okružuju, odnosno okupiraju ove bliske i nekad zajedničke prostore. Vokal je jasan i direktan, a sami songovi se kreću u rasponu od indie/alter rocka preko power i dreamy popa. Takođe je primetan i uticaj tipično makedonskog muzičkog nasleđa, pridošlog iz perioda s kraja 80-tih i prve polovine 90-tih godina.

the-government-band-pictureUpravo  jedna takva izvođačka”mirnoća” i slična motorika pri izvođenju ovde priisutnog materijala zna da podseti na radove onih poznatijih nacionalnih aktova ( ipak u znatno manjoj meri ). Može se reći da bitoljčani imaju neki svoj stil i način na kojeg isporučuju željenu poruku. Melodičnost im je jača strana, kao i jedna vidljiva osobina, a to je vrlo specifično građenje muzičkog “prostora” kroz kojeg se provlači posebna atmosferičnost. No, nisu sve pesme uspele da se “ostvare” na adekvatan ili ubedljiviji način,
što na kraju ipak ne  smeta u definisanju jedne opštije slike, kao i krajnjem utisku o njihovom debiju.
“Razbudi me!” bi trebao biti tek prvi značajniji korak u karijeri grupe, koju tek na relevantan način očekuje predstavljanje koliko je to moguće široj,  zaintersovanoj javnosti.

facebook.com/TheGovernment.mk