MILAN PETROVIĆ QUARTET – “Dates”

    
Share Button

MILAN PETROVIC QUARTET..Dates..CDCover(Metropolis Music) 2016.
CD
Jazz/groovy/funk/r’n’b – SERBIA

Klavijaturista Milan Petrović kontinuirano je aktivan na domaćoj muzičkoj sceni. Njegov staž muziciranja u brojnim ovdašnjim sastavima je više nego respektabilan, kao i zvučni “otisak” na mnogim albumskim izdanjima.
Karijera sa kvartetom traje od 2011-e godine, i tokom proteklog perioda gotovo da nije bilo praznog hoda u dešavanjima sa bendom i oko benda.Može se sa pravom reći da je isključivo vlastitom zaslugom, kvalitetnim muzičkim radom, ali i izuzetnim medijsko/promotivnim angažovanjem, stekao status veoma značajnog izvođača, a njegov sastav postao je dragim gostom na brojnim manifestacijama i klupskim happeninzima.

MILAN PETROVIC QUARTET..Band photo.actualZajedno sa “online” izdanjima “Dates” je peto po redu ostvarenje MPQ-a, na kojem se našlo 10 instrumentalnih numera/tema, koje u autorskom smislu potpisuje Milan Petrović, dok je u aranžmanima imao podršku  ostatka postave, koju čine izuzetno dobro “potkovani”, i usvirani profesionalci.

Cover albuma prate izuzetno intersantne fotografije Željke Dimić, kao i design Danijela Mihajlovića.
Produkcija koja prati standarde sadašnjeg trenutka, usviran sastav i izuzetno proživljen materijal, čine muziku sa albuma lako slušljivom, prihvatljivom, i ona vas prosto “tera” da joj se konstantno vraćate.
“Dates” obiluje pamtljivim temama, uzbudljivim pasažima, lirskim unisonim duelima klavijature i saxofona, klavijature i bas gitare, kao i harmoničnim “breikovima” i prelazima.

“Dates” je takođe album koji potvrđuje lakoću sa kojom se Milan i ekipa saradnika snalaze u raznim varijantama i pod formama jazza, groovy tendencija, funka, rhythm and bluesa…
Dodao bih, ma kako to u suštini i ne bilo važno – Milan Petrović je svojim upornim i pozitivno agresivnim angažovanjem, zaslužio da u vlastitu diskografsku priču upiše jedno ovako ubedljivo albumsko izdanje.
MPQ su tu oko vas, i ne oklevajte da ih čujete i vidite, čim vam se ukaže prva prilika.

milanpetrovic.com