USPEŠNO ODRŽAN PRVI “OPEN MINDED FESTIVAL” U VALJEVU

    
Share Button

OPEN MINDED FEST..Central CoverOd petka do nedelje, tačnije od 24-tog do 26-tog juna, održan je prvi “Open Minded Festival” u Valjevu, u prostoru na platou kod spomenika “Stevana Filipovića”. Vrlo vredna ekipa gradskih pregalaca i entuzijasta, okupljena oko centralne figure – Vuka Stamenkovića, odlično je organizovala pomenuti happening, kojeg sasvim sigurno nijednog trenutka nije bilo lako organizovati.
Sjajan tim koji je i osnovao udruženje “Open Minded”, priredio je za ovdašnje prilike u konceptualnom smislu vrlo nesvakidašnji projekat, a on se sastojao da kroz 3 programske večeri, učešće uzmu izvođači verni različitim stilsko/izražajno/žanrovskim formama. Po jedno veče za electro, hip-hop i rock formu, predstavljalo je u najavi hrabar poduhvat, koji sasvim sigurno nijednog momenta  u krajnjoj analizi nije mogao imati baš relevantne parametre, kako bi sve to  moglo izgledati… u komercijalnom i svakom drugom smislu.

Open Minded Fest..Logo..Ali,  ekipa, koja se hrabro upustila u ovu vrstu izazova,  nije poklekla, pokazujući da iako bez nekog većeg ranijeg iskustva, organizacija je urađena više nego uspešno, pohvalno kako za same učesnike, tako i publiku koja je dolazila na ova trodnevna druženja.
A publika je pokazala, bar je tako bilo ovoga puta, da je možda više naklonjena electro i hip-hop akterima, a malo manje onim koji su se borili za “plamen” rocka, jer je jednostavnim sabiranjem više posetilaca bilo na nastupima koji su se odigrali tokom prve dve večeri. Rockeri su nastupali u nedelju, koja možda u ovakvoj kombinatorici ne predstavlja najsrećniji dan, ali je u neku ruku i dobro, što su upravo izvođači oslonjeni na pomenutu žanrovsku formu, zatvorili trodnevni happening.

Posetioci su tako imali prilike da čuju i vide : Leu Dobričić, Vladimira Ačića, Wreckvge, Dada Selectaha, YOX, The Petting Blues Band, Witch1, Vrane Kamene… da ne nabrajam brojne druge aktere, koji su svaki na svoj način svojim nastupima kompletirali sliku o festivalu.

Publika u Valjevu je pokazala kako ume  pažljivo da sluša izvođača i oseti onu preko potrebnu “esenciju” jednog live nastupa, kontakta i međusobne interakcije.

Nastup Vrana Kamenih, koji su zatvorili festival ostaće posebno upamćen kao ubedljiv, direktan i beskompromisan, gde nikome od zatečenih nije bilo teško da do ranih jutarnjih sati, vreme provedu sa grupom.
Sve čestitke još jednom za sve aktere festivala, kao i organizatore, koji su pokazali kako se to radi, posebno kada iza sebe nemaš sem vlastitog grada i gradske pivare, nikog drugog koji će te podržati, ili uz određenu “naknadu” ponuditi nešto izmenjeniji koncept. Samostalnost i samosvojnost su osobine koje idu uz ovu ekipu, koja je iako prvi put ostvarila nešto ovako (za sam grad i šire malo je reći veliku priču), uradila je to na sjajan način. Vidimo se dogodine na drugom “Open Minded Festivalu”, pretpostavljam na istom mestu.

facebook.com/Open.Minded.Fest