VIBESONIC JAM – “Surfing To The Moon”

    
Share Button

VIBESONIC JAM..Surfing To The Man..main actuall cov er(Dallas Records) 2015.
Download
Crossover – SLOVENIA

Iz slovenačkog mesta Ptuja dolazi sastav Vibesonic Jam. Deluju u formaciji tria, kojeg čine : Zlatko Kuret – gitara, Bernard Pintar – bass/synth, i bubnjar Milan Murko. Koreni benda se mogu naći u sastavu Sleazy Snails, iz kojeg potiču dve/trećine postave.

Ptujski sastav je svoj prvi album objavio 2009-e godine, i zvao se “Egotrip”, dok je “Surfing To The Moon” njihovo drugo po redu ostvarenje.

VIbesonic Jam...Band PictureVibesonic Jam su se predstavili kroz 7 instrumentalnih numera,i njihov pristup bi se mogao okarakterisati  kao neka vrsta modernog crossovera. U izražajnom smislu od samog početka postavljena je tema koja se razrađuje, prosvirava, nadgrađuje…Sam sound zna bito dovoljno noisy, na momente takođe haotičan, ali sa jasnom aranžmanskom linijom koja pokazuje da članovi postave sve stvari drže pod kontrolom. Sam način tretiranja melodijsko -sviračke postavke, psihološki zna da podseti na nemačke kraut rock bendove, iako sama idejna poruka njihove muzike daleko više odgovara postulatima današnjeg vremena.

Vibesonic Jam iako su instrumentalan akt, znaju da zazvuče prilično uzbudljivo, a dodao bih i ubedljivo, što je sasvim dovoljan razlog da obratite pažnju na ono što vam u izražajno/konceptualnom smislu nude.

facebook.com/vibesonic.jam