LOLA V. STAIN

    
Share Button

LOLA V. STAIN..Band PictureU periodu neposredno pred raspad zajedničke države, jedan sastav iz Skoplja uspeo je da zaokupi pažnju zaintersovanog auditorijuma za ono što su u muzičkom smislu nudili. Zvali su se Lola V. Stain, a predvodio ih je multi instrumentaista Zlatko Oriđanski.

Svirali su neku svoju varijantu ambijentalne muzike sa dodacima makedonskog ethna. Njihovu vrednost prepoznala je zagrebačka kuća ” Blind Dog Records”, koja im objavljuje dva albuma – “Ikona” i “Mansarda”. “Ikona” je realizovan 1990-e kao vinilno izdanje, a “Mansarda” kao CD zajedno sa pomenutim prvim albumom 1992-e godine.

Zlatko Oriđanski je kasnije svirao i sa Anastasiom, a objavio je  i 2003-e godine solo album naziva “Razbudi se”, kojeg realizuje “Avalon Produkcija”, danas nezaobilazna ( na sreću, ili nažalost) koncertna agencija koja opslužuje ovim prostorima..
Lola V. Stain su se pojavili i delovali u nezgodno vreme, ali njihova izražajna poruka je u vrlo skoroj budućnosti bila citirana od naročito aktera koji su delovali na makedonskoj sceni…

LOLA V STAIN..Ikona LOLA V. STAIN..Mansarda