THE PETTING BLUES BAND u “Vašoj Prečici”

    
Share Button

RON_9514Novosadski sastav The Petting Blues Band u akustičnoj bluesy varijanti predstavio se publici u ispunjenom prostoru zemunskog kluba ” Vaša Prečica” u utorak 26-tog aprila. Sjajna organizacija Peđe Jovanovića i ekipe iz “Prečice” uz raspoložen bend, bili su garant dobrog provoda u kojem su jednako učestvovali akteri na bini i publika.

RON_9525Novosadski akt  se predstavio kao ekipa koja na svoj način prolazi kroz formu bluesa i rocka. Originalnosti u interpretaciji i aranžmanima im ne nedostaje, i bilo je zadovoljstvo čuti neke od klasika pomenutih žanrovskih varijanti, koje grupa prezentira u vrlo originanom maniru. Pohvalio bih izvođenje poznatog songa sastava Free – “The Stealer”, koju je bend odsvirao na samom početku , te sjajan vokalni pristup frontmana Aljoše Molnara. Istakao bih takođe da je pevač grupe vokalista kakvih na domaćoj sceni gotovo da i nemamo, i poručio bih svima onima, koji se u budućnosti budu susretali sa novosadskim sastavom da obrate pažnju na “čoveka za mikrofonom”. To naravno nijednog momenta ne umanjuje ulogu ostatka postave, čiji svirački virtuozitet je takođe na primerenom nivou.

RON_9520The Petting Blues Band još uvek nije dovoljno afirmisan akt u samom Beogradu i u ovdašnjim blues, kao i “old school” rock  krugovima, što ne znači da se stvari ne mogu promeniti u vrlo brzom vremenskom intervalu.

Bilo je ovo još jedno ugodno veče u “Prečici”, mestu koje garantuje dobar provod i još bolje vibracije.

Fotografije : RS WOOD

facebook.com/vasaprecica/?fref=ts

facebook.com/thepettingbluesband/?fref=ts