ZEMJOTRES – “Šest stepeni Rihterove skale”

    
Share Button

ZEMLJOTRES..Sest stepeni Rihterove skale..CDCover(Samostalno izdanje) 2016.
CD
Rock/alter rock/parody – SERBIA

Iz malog vojvođanskog mesta Aradca dolazi sastav koji se odaziva imenom – Zemljotres. Predvodi ih glavna ličnost u postavi, autor/gitarista Janko Hrubik. Kako glasine govore, do sada su uspeli da značajno skrenu pažnju na svoj rad u lokalnoj sredini, kao i Slovačkoj gde su imali priliku  nastupati i pred brojčano većim auditorijumom.

Nedavno su u sopstvenoj režiji objavili album, na kojem se našlo 6 songova. Tekstovi su u prvom planu, a jedan angažovano/parodijsko/ironijski otklon, karakteriše njihov pristup. Određena poređenja sa slavnim Buldožerima, pa ovdašnjim manje etabliranim Kitch Ensamblom, ili sjajnim Pantom Shiklja Naftom se nameću, i deluju kao vrlo realna. Sama sviračka varijanta, koja apsorbuje rock i alter rock uplive, u dobroj meri ima određen retro prizvuk, koji kada je ovakva poruka u pitanju uglavnom ne smeta.

ČZemljotrec..Band Pictureinjenica je da su se momci iz benda “ozbijno” ukrstili sa izražajnim konceptom, iza kojeg stoje. Malo im fali iskustva, ali voljni momenat je vidljiv. Takođe, ideje ne nedostaju, pa se može smatrati da i pored određenih tehničkih manjkavosti, “Šest stepeni Rihterove skale” predstavlja sasvim solidnu osnovu, za dalju nadgradnju.

bandzone.cz/zemljotres