KOLAC – “Zauvek crni”

    
Share Button

KOAC..Zauvek crni..CDCover(Grom Records) 2015.
CD
Black metal – SERBIA

Beogradski sastav Kolac je pravi primer benda čiji je tok karijere vrlo postupno i predano građen, kreiran i stvaran. Prava psihologija undergrounda takođe je povezana sa načinom realizacije i prezentacije njihove priče, i u tom smisu predstavljaju relevantan primer kako treba raditi i delovati, ako naravno izaberete jednu ovakvu mogućnost, koja vam je po psihološkom načinu bliska.

Kolac su konstantno ” u igri”, sarađuju i sa ovdašnjim i sa inostranim žanrovskim kolegama, a  njihova dosadašnja diskografija takođe potvrđuje jedan logičan kontinuitet priče, koja ima glavu i rep, kao i jake razloge “za”.

KOLAC..Actual band pictureAktuelno  ostvarenje ”  Zauvek crni”, prvobitno je izašlo u formatu kasete, koju je objavio španski label “Nigra Mors”, da bi se “Grom Records” poslednjih dana odlazeće 2015-e,  pojavio kao izdavač CD-a.

Kolac izvode sirovu, neuglačanu i neispeglanu varijantu black metala, koji korene ima u prvoj polovini 90-tih godina. Ipak, u sviračkom i izvođačkom smislu, članovi sastava pokazuju da vrlo dobro kapiraju postulate sadašnjeg vremena. Preslušavajući songove, koji su delom “otpevani” na srpskom, a delom na engleskom jeziku, primećuje se jedna drugačija energija vidljiva u vokalnom ali i aranžmanskom pristupu, koja nije toliko prisutna kod drugih stilski sličnih aktova.  Članovi grupe vrlo predano stoje iza postavjenog koncepta, i to se čuje praktično od prvog do poslednjeg takta.

“Zauvek crni” za sam bend predstavja važno izdanje, koje na određeni način zaokružuje dosadašnji tok karijere. Kolac rade lagano, ali mudro, pokazujući da je put kojeg su izabrali jedini ispravan i relevantan, prvo za njih same, ali naravno i za publiku i kolege, koji preko ovog primera mogu mnogo toga da nauče.

facebook.com/kolachorde