ARMAGEDDON – “Eternal Mystery Rediscovered”

    
Share Button

(Tmina Records) 2015.
CD
Symphonic metal – SERBIA

ARMAGEDDON..Eternal Mystery Rediscovered...CDCoverLegenda kaže da je jedan od prvih symphonic metal bendova osnovan u Evropi, sastav gitariste Đorđa Letića – Armageddon. Ovaj bend, a mnogo više projekat formiran je sada već davne 1987-e u Novom Sadu.

Grupa je tokom svih ovih proteklih 25 godina, povremeno delovala i svirala, a sam Letić imao je i nekoliko usputnih projekata i sastava sa kojima je ozbiljno radio i snimao (Tornado, Vitriol).

“Eternal Mystery Rediscovered”, kojeg objavljuje “Tmina Records”, realizovan je  kao neka vrsta “anniversary” izdanja povodom 25-to godišnjice od izlaska prvog “Eternal Mystery”-a.

Sa mnogo boljim i ozbiljnijim tehničkim referencama, uz prisustvo hora operskih pevača “Srpskog Narodnog Pozorišta”, gudačkog kvarteta, te gostovanja operske dive Vande Marijanski, i muziciranja svirački ozbiljne postave kvalitetnih izvođača, novi “Eternal Mystery” sa 4 bonus songa je dostupan na uvid javnosti. Složeni aranžmanski pasaži, česte promene tempa i samog ambijenta, upliv progressive elemenata iz 70-tih i 80-tih godina, predstavljaju opšta mesta i karakteristiku ovde prisutnih songova/tema.

Nema sumnje da je ozbiljan rad uložen u realizaciju, jednog ovakvog albuma, nimalo jednostavnog kako za kreiranje, tako i  muzičko “postavljanje”.

Ljubitelji Letićevog muzičkog pristupa sigurno će biti zadovoljni samom realizacijom ovog izdanja. Dodao bih jedino da sama produkcija je u finalnom miksu mogla biti “snažnije” koncipirana, utisnuta i postavljena, a što nije tako, verovatno je predstavljao  izbor i želju  aktera.

“Eternal Mystery Rediscovered” koliko sam za sada imao prilike da primetim, je vrlo dobro promovisan CD na internacionalnim web portalima, što je za svaku pohvalu.

facebook.com/armageddon.rs