NAKED – “Nakedonia”

    
Share Button

(NarRator Records) 2015.
CD
Jazz/ethno/world music – SERBIA

NAKED..Nakedonia..CDCoverNa ovogodišnjem beogradskom jazz festivalu, Naked su imali zapažen nastup, koji je ujedno bio i dobra prilika da se u koncertnoj formi promoviše aktuelni treći po redu album “Nakedonia”.

Naked su svoje prvo izdanje “Noyz” objavili 2008-e, a sledeće ” Get Naked” 2011-e.

Beogradska ekipa koja deluje u formaciji kvarteta, na svoj način “preispituje” balkan ethno idiome,kombinujući ih sa jazz, fusion i snažnim core elementima, uspevši da ponudi jedno svoje izražajno i koncepcijsko viđenje muzike, u kojoj se energija, strast i sviračka virtuoznost prepliću i konstantno ukrštaju. Na “Nakedonia” albumu im se pridružio specijalan gost – Amir Gwirtzman, koji je svojim muziciranjem dodatno koloritno obojio Naked sound. Sjajna produkcija Voje Aralice, usviran band, i priređeni autorski materijal koji potvrđuje posvećenost beogradskog kvarteta, dovoljan su razlog, da ih pogledate “uživo” u svom gradu, kad vam se naravno za to ukaže prilika.

“Nakedonia” potvrđuje kontinuitet kreativnosti grupe, a verujem da će se priča oko njihove muzičke poruke u budućnosti  razvijati u  očekivano pravom smeru.

naked.rs