PRISONER – “See The Scars”

    
Share Button

(Slaney Records) 2015.
CD
Thrash metal – SERBIA

Sudeći po reakcijama određenih internet medija, beogradski sastav Prisoner trebao bi biti sledeća velika nada domaće metal underground scene, ako uopšte o sceni kao takvoj možemo govoriti.

Bend postoji u kontinuitetu neko vreme, prvo su se zvali Grob, da bi kasnije promenili ime u sadašnje.Objavili su dva demo izdanja – “Risen From The Grave” (2012) i “The Upcoming Devastation” (2014). Nedavno im izlazi full-length za “Slaney Records”, na kojem se našlo 8 songova.

Beograđani su na terenu thrash, bolje je reći speed metala, vrlo starije škole, koja svoje korene ima u prvoj polovini 80-tih godina. Mnogo su više influentni USA, nego evropskim varijantama. Odlikuje ih vrlo uvežbana svirka, odlučnost u samoj realizaciji materijala, i primerena energija, kao i voljni element, da sve protekne onako kako je zamišljeno.

Sve to stoji, i Prisoner pokazuju da dobro barataju naučenom lekcijom i izražajnom izvođačkom formom. Njihov problem leži u nedostatku originalnosti, ili je bolje reći neke sopstvene posebnosti, koja bi ih mogla odvojiti od grupe u svetu, koncepcijski sličnih aktova. To jeste elemenat na kojem bi morali da porade, ali vremena u dolazećim danima svakako ima dovoljno.

“See The Scars” je unutar speed/thrash tendencija ubedljivo upakovan proizvod beogradske ekipe, gde pomenuti nedostatak ne može umanjiti druge, vrlo jasno prikazane kvalitete. Ali, u svakom slučaju videćemo, šta donosi neposredna budućnost.

facebook.com/PrisonerSerbia