WITCH1 – “Witch1”

    
Share Button

Witch1..CDCover(PGP RTS) 2015.
CD
Hard rock/melodic hard rock – SERBIA

 

Beogradski sastav Witch1 kontinuirano je nekoliko godina unazad aktivan na domaćoj klupskoj sceni, gde je od samog početka informisao publiku o svojim muzičkim stremljenjima i intersovanjima, bez obzira da li su na repertoaru imali vlastiti materijal ili cover songove. Verni su opciji tkzv. 80’s hard rocka starije škole, koja ovde i na Ex-Yu prostorima ima ne mali broj poštovalaca i sledbenika. Sastav u postavi takođe ima prekaljene profesionalce, koji su godinama na sceni – basistu Aleksandra Tokovića-Toku, bubnjara Zorana Radovanovića-Bakija, te klavijaturistu Nebojšu Maksimovića.

Na njihov debi album dugo se čekalo, i realno mogli su ( trebali ) da ga plasiraju i možda koju godinu ranije. Ali bilo kako bilo, materijal je snimljen, realizovan i nedavno objavljen za nacionalnog izdavača “PGP RTS”. U toku samog procesa snimanja materijala, došlo je do određenih personalnih promena unutar postave, te je donekle ona prepoznatljiva slika, ponajviše vidljiva u tretiranju vokalnih deonica, sada donekle drugačija. No, album je tu pred zaintersovanom javnošću, a sastav se predstavio sa 9 numera, od kojih je završna, “Linija razdvajanja” instrumental.

Witch1 su se očekivano “oglasili” kao bend dobrih muzičara, sa svojom vizijom hard rocka melodično intoniranog i postavljenog. Pesme su uglavnom umerenog srednjeg tempa, ima i bržih numera kao i nekoliko laganijih tema – balada. Pomenuti 80’s pristup preovladava, no činjenica je da su neke stvari mogle biti bolje i relevantnije postavljene/ urađene, a tu pre svega mislim na produkciju, koja je u dobroj meri nazovimo to staromodnija, i ne ide u korak sa sadašnjim trenutkom, kao i na  neubedljivost laganijih songova. Witch1 su akt sa potencijalno komercijalnijim prefiksom na ovdašnjem nazovi tržištu, a tu ne mislim ni o kakvoj prodaji izdanja,već mogućnosti da se u koncertnoj formi što bolje i više promovišu/predstave, jer za ovakvu vrstu muzike, kao što sam malo pre pomenuo, postoji publika koja u ne malom broju želi takav zvuk da čuje, a bend i da vidi.

Lično sam mnogo više očekivao od debi izdanja grupe, no Nebojša Maksimović i ekipa pretpostavljam imaju još dovoljno “aduta” u rukama. Pred njima je nova faza karijere u kojoj ih očekuju izmenjeniji uslovi i drugačije okolnosti.

 

facebook.com/WITCH-1-250526875021983/?fref=ts

https://youtu.be/YCZIneigek4