ESKOBARS – “Ni dovolj!”

    
Share Button

(Dallas Records) – 2014.
CD – Indie rock/pop /power pop – SLOVENIA

ESKOBARS..CDCoverIz Portoroža dolazi sastav ne mnogo originalnog naziva – Eskobars. Postoje od 2008-e godine, deluju u postavi kvarteta, a prvi album istoimenog naziva realizuju 2010-e godine. Tokom 2014-e za “Dallas records” objavljuju drugi CD – “Ni dovolj!” na kojem se našlo 10 songova.

Slove za veliku nadu novije slovenačke scene, odlikuje ih mladalačka energija, vrlo jasan ” attitude” i melodični songovi,  ” lične” orijentacije odsvirani na jednostavan, ali isto tako prilično ubedljiv način. Stilski znaju da asociraju na power pop aktove s kraja 80-tih i prve polovine 90-tih godina ,ali pomenuti element ne treba posmatrati kao eventualnu manu, već kao jedan pozitivniji “prefiks” karakterističan za njihov izraz. Pevaju na maternjem jeziku, sam materijal  sastavljen od kratkih songova, odlikuje jednostavan aranžmanski sklop,  i isto tako postavljena produkcija. Ništa preterano mudro, ali fino upakovano i postavljeno.

Eskobars zvuče i deluju kao dobro uklopljena “priča”, koja na slovenačkoj teritoriji nesumnjivo uspeva da zaintersuje i zapažen deo zaintersovane slušalačke javnosti.

 

C/o : www.eskobars.com
facebook.com/eskobarsband