MANNTRA – “Venera”

    
Share Button

(Croatia Records) 2015.
CD – Hard rock/alter rock/ Balkan ethno – CROATIA

MANNTRA..Venera..CDCoverIz Umaga dolazi sastav Manntra, koji je aktivan na nacionalnoj sceni od 2011-e godine, što se inače smatra njihovim početkom delovanja. Već sledeće 2012-e godine objavljuju album prvenac naziva “Horizont”, koji je naišao na zapažen prijem tamošnje javnosti. Pre koji dan su objavili drugi po redu album – “Venera” za “Croatia Records”, na kojem se našlo 10 songova, a snimljeni su i video klipovi za numere “Mornar” i ” Vila”.

Manntra su izražajno neobičan i netipičan bend, koji kombinuje elemente hard rocka, alter tendencija, vidno prisutnih electro dodataka, kao i upliv ethno/folk detalja, podjednako izraženih u samoj muzici, kao i u određenoj psihološkoj postavci. A ona se ogleda u vrlo tipiziranom, gotovo histeričnom vokaliziranju, gde sve deluje izuzetno dramatizovano i emocionalno isforsirano. Takva vokalna postavka mora se priznati je prilično originalna i unikatna, i bend je na neki svoj način maksimalno ” isfurava”. Sve pesme  poseduju određenu ” tenziju”, biti ili ne biti pristup, iako je sama tekstualna matrica daleko od socio političkih, ili nekih drugih, nazovimo to angažovanih svetonazora. Očigledno je da Manntrin stilski izraz ima podršku ne malog broja pristalica u samoj Hrvatskoj, koja sa odobravanjem prihvata ovakvu izvođačku formulu.

U tehničkom smislu ostali aspekti zadovoljavaju, čak šta više potvrđuju ozbiljnost samih aktera kao i njihovu rešenost, da se relevantno i adekvatno promovišu što većem broju potencijalnih konzumenata.

C/o:
www.manntra.hr
www.crorec.hr