ODVOJENA STVARNOST – “Prava sreća tek dolazi”

    
Share Button

(Slušaj najglasnije) 2014.
CD – Garage rock/punk rock – SERBIA

ODVOJENA STVARNOST..ActuelleCDCoverNovosadski sastav Odvojena Stvarnost svoje korene ima u 90-tim godinama. Tokom perioda ondašnjeg egzistiranja objavili su i dva albumska ostvarenja – ” Samo za sebe” (1993.) i “Ćekam” (1996.). Njihova ondašnja izražena urbana psihologija i post punk poruka na kratko je uspela u ne maloj meri da zaintersuje javnost koja je pratila dešavanja na underground sceni, ali sveopšte okruženje i bezizgledna realnost, doprineli su da se njihova karijera postepeno okonča, bez ostavljanja ubedljivijeg traga. Mnogo godina kasnije, sastav je na može se reći novom početku, pun elena i energije, kao i želje za suočavanjem sa aktuelnom muzičkom i životnom svakodnevnicom.
Materijal od 8 songova koji je snimljen tokom augusta meseca 2013-e godine, objavljen je za Franjićevu etiketu ” Slušaj najglasnije”, i bend koji deluje u formaciji kvarteta, predstavlja se vlastitim viđenjem kombinacije garage i punk rocka, obojenih izraženo socijalnom tekstualnom porukom.

U svojim stavovima su dovoljno ubedljivi i jasni, a pomenuta vokalno/sviračka energija boji praktično svaki song sa albuma. Nema im se šta zameriti, i s obzirom da se sećam benda iz one prethodne faze, izgleda da su sa novim početkom jasnije u izražajnom i konceptualnom smislu definisaniji, pa i autorski profilisaniji, te prijemčiviji potencijalnom konzumentu.

C/o : www.facebook.com/odvojenastvarnost