VOODOO POPEYE – “Stereoporoza”

   1
Share Button

(Fidbox) 2024.
CD/digital
Hip-hop – SERBIA

Zemunski reper/hip-hoper Voodoo Popaye već je praktično 32-e godine prisutan na domaćoj sceni. Iako njegova karijera nije uvek imala skladan kontinuitet, upornost, istrajnost, kao i voljni element, od samih početaka pa do današnjih dana karakterisali su ovog neobičnog umetnika.

 

Tokom godina Voodoo Popaye je objavio 8 albuma, a što se tiće njegovih početaka karijere i prve faze, koja uključuje i prva tri izdanja, može se reći da su u tom periodu njegovi izgledi za sticanjem izrazitije popularnosti bili naglašeniji, ali je sticaj brojnih okolnosti onemogućio da se njegova karijera razvije na očekivani ili očekivaniji način.
Ipak, borbeni elemenat kao i entuzijazam ovog freaka traju konstantno, krajem aprila ove 2024-e godine, njegova diskografija obogaćenija je novim albumom naziva “Stereoporoza”, na kojem se nalazi 15 kompozicija, odnosno 13 plus dve bonus numere. To su takođe i “rimejkovi” pesama “Otmičar” i “Karantin”. Popaye je glavni autor tekstova, dok je za muziku najviše bio zaslužan Marko Kovač, kao i Armand Mesaroš.
Voodoo Popaye pripada onoj grupi ovdašnjih hip-hopera koji na neki svoj manje agresivan, ali više prirodan, često zabavan, ne retko ironičan i sarkastičan način, kao i  uz vrlo iskren pristup , izvodi svoju varijantu pomenute žanrovske forme, kroz koje “plovi” izuzetno veliki broj stihova i poruka, gde muzička podloga, kao i muzičke asocijacije, često parafraziraju ovdašnje izvođače popularne muzike.
“Stereoporoza” je jedan od onih albuma koji će vas više relaksirati, ali i podsetiti na neko ovdašnje starije vreme, kao i početke karijere ovog umetnika. Sam  materijal je prilično ujednačen, i sluša se u jednom dahu, jednom “cugu”.
Popaye se ne menja, ali je spreman da prihvati savete svojih saradnika, i da se sa snažnom radnom energijom suoči sa novim izazovima. “Stereoporoza” poseduje nekakvu nesvakidašnju količinu optimizma, iako same poruke ne moraju i ne trebaju u potpunosti biti tako shvaćene. Voodoo Popaye gura dalje, i raduje da je tako…

 

fidbox.rs

 

facebook.com/vudupopajstranica?locale=sr_RS