ALVIN STARDUST – “Good Love Can Never Die”

    
Share Button

A strana : Good Love Can Never Die
B strana : The Danger Zone
Originalni izdavač : Magnet (1974.)
Licencni izdavač : Jugoton
Godina izdanja : 1975.

Iako su lik i dela Alvina Stardusta bila prisutna u nekadašnjoj zajedničkoj državi, kada se sve sabere i oduzme karijera ovog artista, prvo glumca, a kasnije pevača i autora, uglavnom nisu nailazila na neku izraženiju primećenost, pa i praćenje.

 

Rođen je u Londonu 1942-e godine, a umro je 2014-e. Njegovo pravo ime je Bernard William Jewry,  kojeg je za glumačke potrebe menjao  u Shane Fenton, a za muzičke u Alvin Stardust.  Muzička karijera bila je ispunjena izdanjima koji su bila na relaciji između rock and rolla i glam rocka, naročito popularnog u Britaniji tokom prve polovine 70-tih godina, i njegovi brojni snimci su uglavnom uvek naginjali ka pomenutim žanrovskim iskoracima. Nije uspeo da postane neka varijanta Elvis Presleya ili Gary Glittera, ali imao je određeni diskografski kontinuitet, a na samom ostrvu popularnost, koja je tokom različitih perioda varirala.
Numera koja je “nosila” “A stranu” bio je song “Good Love Can Never Die”, pesma koja je upravo predstavljala kombinaciju rock and rolla i glam rocka, sa “dance” ritmom, podržanim konstantnim bubnjarskim naglašenim “vođenjem”.
Druga strana pripala je pesmi “Danger Zone”, gde je britanski pevač više vokalnim “koketiranjem” song srednjeg tempa sa dosta teksta, pokušao da pretvori u slušljivu i hitičnu numeru. Rezultat je negde na sredini puta. Ovo izdanje danas, kao i godinama unazad nije toliko predstavljalo kolekcionarski unikat, ali ga nije bilo ni tako lako naći. Alvin je i kasnije putem ploča “posećivao” ovdašnju publiku i javnost, praćen sličnim statusom, kojeg je imao od početka.

 

allmusic.com/artist/alvin-stardust-mn0000011207