MLADI ZUMBULI – “Srećko”

    
Share Button

(Self-released) 2024.
Digital
Punk rock/alter/indie rock – CROATIA

Mladi Zumbuli su noviji  sastav iz Zagreba, kojeg čine : Marko Prentović, Janko Lukaćević i Petar Koružnjak. Nedavno su se oglasili objavljivanjem debi izdanja, koji se može naći na “youtubu” i njihovoj “Bandcamp” strani.

 

“Srećko” je naziv albuma, gde nalazimo 11 songova izvedenih/otprašenih na maternjem jeziku. Momci su ponudili izuzetno izraženi voljni  element, energija pri izvođenju pesama je za svaku pohvalu, a songovi koji govore o alkoholu, tulumima, generacijskim akcijama, odsvirani su u punk/punk rock stilu, s tim da tu možemo pronaći još određenih dodataka. Aranžmani im nisu banalizovani za pomenuti žanr,  čak su prošireni, znaju biti slušalačkom uhu intersantni, a treba dodati da su uz sve to su i prilično melodični. “Zrače” nekom vrstom sopstvenog optimizma, koji se prenosi putem pesama do slušaoca. Njihov punk/punk rock pod uticajem je ovdašnje škole iz najviše 90-tih godina, što u krajnjoj instanci ne mora biti ni malo loše, čak je šta više – pohvalno. Songovi su izražajno ujednačeni, album deluje koherentno, pa i ako su dometi ovakve izražajne varijante jednim delom ograničeni, čini se da su sa svoje strane izvukli maksimum, da na kraju sve zvuči onako kako su zamislili.
Potražite Mlade Zumbule na pomenutim mestima, pretpostavljam da sudeći po preslušanom materijalu verovatno potpuniji utisak, ali i bolji užitak se dobija u koncertnom suočenju sa članovima ove ekipe.

 

 

 

 

mladizumbuli.bandcamp.com/album/sre-ko