THE ALIBOR – “Stvari s izleta”

   1
Share Button

(Self-released) 2024.
Digital
Indie/alter rock/pop/melodic pop/rock

The Alibor je sastav iz Knina koji je ovih dana dočekao realizaciju svog albuma prvenca. Bend postoji 20 godina, istina sa jednom dužom pauzom, koja je trajala od 2010–2019-e godine. Kroz sastav je prostrujala poveća grupa muzičara tokom godina, i eto sada se ova ekipa nalazi na nekom novom početku, kojeg obeležava i diskografsko debitovanje.

 

Materijal je sniman u zadarskom studiu “Twenty-Twenty” tokom 2023-e godine, a snimatelj i producent je bio Jere Šešelja. Sastav inače čine : Katrin Bilić – glavni vokal; Marija Kaić Zvijerac – klavijature vokal;  Matija Miličević Gregov – klavijature; Duško Korlat – gitara; Ivica Šimić – bas; Jug Ramljak – bubnjevi.
Na albumu se našlo 10 songova, dodao bih pitke-umerene atmosfere, gde prijatan ženski vokal usmerava dinamiku i sam pastiche songova ka potencijalnom slušalačkom auditorijumu. Same numere su negde urađene u maniru kombinacije indie/alter rocka i popa, sa dodatkom nešto klasičnije varijante melodičnog rocka i popa, takođe i primetnim uticajima ovdašnjih 80-tih i 90-tih godina. Ponuđeni songovi su uglavnom ujednačeni, relativno koherentni, nema tu nijedne posebno kompozicije koja bi se izdvajala, a sastav je uspeo koliko je to bilo moguće da ponudi neko svoje viđenje autorskog izvođenja koje možda nema “veliku” prohodnost, ali je evidentno da su se članovi postave potrudili da muzici koju nude, daje svoj maksimalni angažman i pečat. Njihov album je dostupan putem “Spotify”-ja i “youtube”-a, pa ako vas ovakva forma intersuje, kao i želja da saznate nešto više o kninskom sastavu, pronađite ih na pomenutim mestima.

 

 

 

facebook.com/profile.php?id=100037145086829&locale=fr_CA