ČVRGE – “Erotske i neke druge priče”

    
Share Button

(Akord Records/Kulturni Center Maribor) 2023.
EP CD/digital
Ska/various genres – SERBIA

Tokom poslednjih nekoliko godina požarevački sastav Čvrge skrenuo je pažnju javnosti na  svoj  rad, i preko izdanja koje su objavljivali kao i na koncertnim nastupima, pokazali su kako njihovo viđenje ska forme u kombinaciiji sa još ponekim bliskim žanrovskim elementima, dobija “zeleno” svetlo kod publike i javnosti , koja je umela i ume da prepozna poruku eve ekipe.

 

 

Pre nekoliko meseci u izdanju mariborskog “Akord Records/Kulturni Center Maribor”, izašao je EP sa 3  numere plus intro, od kojih poslednja “Mis cinco minutos”, predstavlja prepev pesme sa njihovog prvog izdanja “Mojih pet minuta” na španski jezik. Tu su pored navedenog “Intra” , još sledeći songovi : “Komšinica” i “Selfie”. Čvrge za razliku od nekolicine ovdašnjih sastava koji su bili verni ska varijanti ili koketirali sa istom, su jedan od retkih koji za sada ima skladan kontinuitet, kako koncertni tako i diskografski. Njihovi songovi su puni elemenata humora, sarkazma , ironije, gde  vrlo skladno postavljeni dodati duvački elementi obogaćuju aranžmansku formu, koja potvrđuje kreativnost ove ekipe, koja je ujednačena kako svirački, tako i tekstualno.
“Erotske i neke druge priče” nastavljaju u pozitivnom smeru da šalju optimističke vibracije ka publici, i naka samo tako i ostane. Biće sasvim dovoljno, mada verujem da će njihovi izražajni stavovi vremenom imati sve više pristalica.

 

facebook.com/bandCvrge?locale=sr_RS