SANITARIUM – “Udarac glavom”

   1
Share Button

(Multimedia Music) 2023.
CD/digital
Crossover – SERBIA

Jedan od onih sastava koji je tokom proteklih godina svojim konstantnim koncertnim nastupima po klubovima, manjim ili većim prostorima, te razno-raznim rupama širom Beograda i Srbije, postepeno gradio ovu prvu dužu fazu karijere i muzički se izgrađivao je Sanitarium, ekipa koja sve vreme ne štedi ni sebe ni publiku, ne mareći puno da li ono što rade i iza čega stoje se određenoj populaciji sviđa ili ne, odnosno da li više ili manje prihvata poruku koju bend nudi.

 

A poruka je jednostavna – agresivno muziciranje, koje prate brutalni i realistični tekstovi koji se tiču događaja  ovdašnje socio-političke stvarnosti i realnosti, kao i njihovog bližeg i daljeg okruženja. Sanitarium su jasni i direktni, i pripadaju onoj grupi sastava koje ili odmah prihvatate, ili u startu odbacujete. Ali, oni jako dobro znaju ko su i šta su, kakvi su im koreni, kao i kome je upućena poruka songova koje izvode.
“Udarac glavom” uz bonus ima ukupnao 10 pesama, izdavač je “Multimedia Music”, a veliku pomoć pri realizaciji albuma sastav je imao od strane redakcije magazina/webzina/portala – “Headliner”. Oni su na neki način i inicirali da Sanitarium objave izdanje za “Multimedia Music”, i puno pomogli da ova dosadašnja faza karijere dobije i svoju diskografsku dimenziju.
Sanitarium svoje agresivne kompozicije i nimalo uvijene tekstove koji su prilično pamtljivi, izvode na jednostavan ali ubedljiv način, a njihov sound predstavlja pravi crossover, odnosno kombinaciju ekstremnih varijanti metala sa jedne i ništa manje ekstremenih elemenata hardcora sa druge strane.
Album je sniman u studiu “Agrodisk”, u periodu proleće-leto 2022. Producent i snimatelj je bio Stevan Radoičić Šarki.
Sanitarium su na promotivnoj koncertnoj turneji, već imaju sasvim dovoljan broj sledbenika koji ih prate, a nadajmo se da će broj publike, ako se stvari budu odvijale u povoljnom  pravcu, i ako ova ekipa u dolazećem periodu bude pametno delovala, razvijati  po njih na još povoljniji način.

 

facebook.com/SanitariumBend/?locale=sr_RS

 

multimedia-music.com