INFUZIJA – “Pravda, ti i ja”

    
Share Button

(Fidbox) 2023.
CD/digital
Rock – BOSNIA & HERZEGOVINA/SERBIA

Pre nešto više od mesec dana  agilna izdavačka kuća “Fidbox” objavila je debitantski album grupe Infuzija, naziva “Pravda, ti i ja”. Reč je inače o porodičnom sastavu kojeg predvodi otac Rajko Ostojić, inače basista i pevač, te sinovi : Mirko-gitarista i Đorđe – bubnjar. Postoje od 2016-e godine, kada su momci bili veoma, veoma mladi, i tokom godina su progurali puno toga, učestvovavši na brojnim takmičarskim manifestacijama, ali i nastupajući  na mnogim skupovima zajedno sa drugim akterima.

 

 

Preseljenjem u Novi Sad, prevashodno da bi Mirko i Đorđe nastavili školovanje u pomenutoj sredini, stvari se okreću u izglednijem pravcu,  vremenom se  upoznaju sa vlasnikom “Fidboxa” Goranom Jovićem , dolazi do dogovora i napokon objavljivanja materijala, koji je stvaran i kreiran tokom proteklih godina.
Važnu ulogu u realizaciji materijala imao je njihov dugogodišnji prijatelj Dejan Živanović, koji je nažalost preminuo, a imao je ulogu producenta i snimatelja, a takođe je bio zadužen za miks songova sa izdanja. Dejan Živanović je takođe napisao muziku i tekst za song “Magle”. Tekstove za 6 od 12 pesama sa albuma napisao je Rajko Ostojić, tri su delo Tanje Mandić, a jedan Radeta Pisarevića. Članovi sastava su kreatori muzike sa izdanja, sem pomenute numere Dejana Živanovića.
Infuzija su u muzičkom smislu na terenu rocka i to dodao bih starije škole. Mnogo više naginju ka onom zvuku sastava koji su svirali na Ex-Yu prostorima tokom perioda druge polovine 70-tih i tokom 80-tih godina, nego što su okrenuti , nazovimo to novijim tendencijama. Pevaju na maternjem jeziku, veći broj numera urađen je u bržem i čvršćem “fazonu”, neke od pesama imaju i hard rock prefiks, a nekoliko su laganijeg, više baladerskog pristupa. Sastav je dobro usviran i uvežban, treba istaći da se ni jedna numera ovde prisutna posebno ne ističe i songovi poseduju ujednačen pristup. Intersantno je da danas i generalno poslednjih par godina, u samoj Srbiji postoji priličan broj sastava koji sviraju ovakvu vrstu rock pristupa koji je više okrenut nekoj starijoj priči, to je samo po sebi intersantno, pa verovatno i u dobroj meri – neočekivano.

 

 

Infuzija traže svoje mesto pod suncem, stvari za sada ne prepuštaju slučaju, sviraju koliko je moguće više, i pretpostavljam da sa ovom fazom karijere, a naročito nakon izlaska albuma, manje-više mogu biti zadovoljni.

 

facebook.com/profile.php?id=100063639103996&locale=en_GB

 

fidbox.rs