RULJA INC. – “Ništa skriveno”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2022.
CD/digital
Rock/hard rock – SERBIA

 

Lazarevački sastav Rulja Inc. postoji od 2018-e godine, i tokom dolazećih godina potrudili su se bar što se tiče Beograda i okoline, da što je moguće više uživo predstave vlastiti muzički pristup i sve ono iza čega kao bend stoje. Prošle godine, krajem septembra meseca “Multimedia Music” objavljuje njihovo debitantsko ostvarenje naziva “Ništa skriveno”, koje je dostupno pored digitalne varijante i kao CD.

 

 

Lazarevčani su još jedan od ovdašnjih novijih sastava koji izvodi varijantu rock/hard rocka, neuvijenog, direktnog, bez ikakvog poliranja, jasnog, na momente i prilično “sirovog”, ali način na koji to članovi postave rade, je pre svega iskren i dodao bih – prirodan. Svirački su sasvim dovoljno “potkovani”, tekstovi se uklapaju sa izvođačkom matricom, i čine sjedinjenu celinu. I njihov rock/hard rock takođe pripada ovdašnjoj, Ex-Yu školi, čiji su koreni u 70-tim i 80-tim godinama, ali naravno koliko je to moguće prilagođeni sadašnjem trenutku i vremenu. “Ništa skriveno” sadrži materijal gde vam je otprilike od početka jasno u kom će se pravcu dalje sve odvijati, iako aranžmanska rešenja znaju da budu različita od pesme do pesme, pa ponekad i pomalo neočekivano tretirana, ali sve to pokazuje da ova ekipa želi da stvari postavi onako kako je to od ranije zamislila i kreirala.

 

 

 

Nije ovo album kojeg će “zdušno” prihvatiti one generacije bilo novije ili starije, koje su naklonjene pomenutim izražajnim formama, ali jeste album koji otkriva kako sastav razmišlja, a način na koji sprovodi svoje ideje pokazuje da su potencijali evidentni, mogućnosti jasne ,  i za verovati je da će se na sledećem ostvarenju u relevantnijem  svetlu  predstaviti novim materijalom.

 

instagram.com/rulja_inc_projekat_1906

 

multimedia-music.com