DENIS NIKIČIĆ – “It’s Opening”

   1
Share Button

(Sekvoja izdavaštvo) 2023.
Digital
Jazz – SERBIA

Edukovani mladi jazz gitarista Denis Nikičić, prisutan je već nekoliko godina na ovdašnjim muzičkim prostorima kao gitarista, a takođe i sa svojim kvartetom. Njegovo gitarističko/izvođačko umeće je primećeno i prihvaćeno, kako od ljudi iz branše, tako i one publike koja je imala prilike da ga do sada čuje.

 

Od 26.maja, ove 2023-e na svim relevantnijim platformama dostupno je njegovo izdanje, na kojem se našlo 6 tema, od kojih je jedna vokalna, za koju je urađen i spot, a snimljena je zajedno sa Goricom Šutić koja je song otpevala i napisala tekst. Zajedno sa Denisom, album su snimili još : basista David Gegić, bubnjar Nikola Banović i klavijaturista Stevan Miljanović. Materijal je sniman u subotičkom “Kesler ” studiju. Aleksandar Grujić je bio zadužen za produkciju i miksovanje, dok je inženjer bio Mikloš Fleisz.
“It’s Opening” je album smirujuće i prijatne atmosfere, na kojem do izražaja dolazi gitaristićki virtuozitet Denisa Nikičića, kao i sasvim sigurno i ubeljivo muziciranje ostatka postave. Iako se u određenom delu svirački oslanja na iskustvo recimo Wes Montgomery-ja, Denis je uspeo da pronađe neki svoj izražajni iskorak, koji  je stilistički kreativan i prilično slušljiv, odnosno uhu pristupačan. Same instrumentalne teme su ujednačene, sličnog kvaliteta i sličnog pristupa, a nema sumnje da su snimci realizovani upravo tako kakvim su ga prethodno glavni akter i njegovi saradnici zamislili.
“It’s Opening” predstavlja ohrabrujući diskografski debitantski start Denisa Nikičića i njegovog tima, i za pretpostaviti je da će u ovdašnjim jazz krugovima, njegov autorski i izvođački status dobiti na “ceni”.

 

https://kasurl.com/oEbqf

 

sekvojaizdavastvo.rs