Grčki goth/dark wave akt Selofan, ovog četvrtka u beogradskom “Domu Omladine”!

   1
Share Button

Aktivna promotivna firma “Hangtime Agency”, sutra u četvrtak 23.02. organizuje koncert Grčkog akta Selofan, što će biti lepa prilika domaćim ljubiteljima dark/goth tendencija, da se suoče sa muzičkom formom koja je njima intersantna i bitna.
Evo šta kažu organizatori :

 

 

 

“Atinski duo Selofan premijerno nastupa u Beogradu, tačnije u Domu omladine. Svi ljubitelji mračnije muzike 80-ih ne smeju da propuste ovaj koncert koji će da se održi u četvrtak (23. februara) s početkom u 21:15. Vrata kluba otvaraju se u 20 časova. Pretprodajna cena ulaznica preko sustava Tickets.rs je1900 dinara, na ulazu su 2200 dinara”.

“Dragi Beograđani! Mnogo se radujemo našem prvom nastupu u vašem gradu o kojem smo čuli puno toga lepog, kao i o samoj publici koja prati muziku sličnu našoj. Obećavamo vam posebno veče i trenutke kojih ćete se rado sećati. Vidimo se u četvrak u Domu omladine“, poručili su Ioanna i Dimitris.

 

 

 

Selofan je nastao 2012. u Atini, a čine ga Ioanna Pavlidou, koja je tad bila DJ, i Dimitris Pavlidis, koji je bio tonac u istom klubu kao i Joanna pa su vrlo brzo došli na ideju da osnuju bend. Nisu mogli odoleti sirenskom zovu gotike 80-ih, koji kombinuju sa synth i analognim zvukom, ali istovremeno vole da odlutaju i u druge žanrove, što ih sve skupa čini poprilično jedinstvenom pojavom. Njihove pesme vrlo su intenzivne, kako kroz melodije, tako i kroz liriku pored koje je teško ostati ravnodušan, a skloni su da je interpretiraju na raznim jezicima: Joanna ističe da joj je najlakše i najprirodnije izraziti se na nemačkom jer je živela u Saarbrückenu nekoliko godina. Dosad su izdali šest albuma, a poslednji od njih, vrlo simboličnog naziva “Partners in Hell” promovisaće ovom prilikom u Domu omladine. Takođe imaju i vlastiti izdavački ogranak, “Fabrika Records” na kojem se bendovi kao što su Lebanon Hanover i She Past Away (koji dolazi u Dorćol Platz 20. maja).

 

facebook.com/selofan.funpage?_rdc=1&_rdr

 

facebook.com/events/692079555983139