Samostalni Referenti, beogradski ska doajeni imaju novi album – “Nikad sam…Uvek sasvim sam!”

    
Share Button

Dugogodišnje egzistiranje beogradskog, sada se već sa sigurnošću može tvrditi najdugovečnijeg ska sastava Samostalni Referenti, konačno je dobilo i novu, dugo čekanu diskografsku potvrdu. Nakon skoro 12 godina, Referenti koji su imali karijeru za koju se u javnosti zaintersovanoj za žanr muzike kojeg zastupaju dobro znalo, što se diskografije tiče nisu uspevali iz razno-raznih razloga da prate one pozitivne katakteristike vlastitog delovanja. A to je pre svega iskren pristup muzici koju izvode, dobri koncertni nastupi i na kraju relevantno muziciranje ekipe, koja se tokom vremena nije adekvatno snalazila u ulozi koja joj je pripadala.

 

“Nikad sam..Uvek sasviim sam!” je album na kojem se našlo 15 pesama sa kojima bi njihove pristalice mogle biti zadovoljne. Onaj početni pristup, kojeg su imali sada već davnih godina, uglavnom nije menjan, a iskustvo aktera pokazuje da kada su na terenu svoje muzike, za njih nema iznenađenja. Referenti su uvek mogli više,  to više nisu ostvarili, a da li će se u budućnosti nešto promeniti u željenom smeru, pokazaće vreme.

 

 

Talenat, znanje i pomenuto iskustvo nikada u njihovom slučaju nisu bili upitni. Album se može naći na brojnim streaming platformama , ali i kao CD, objavljen za “Midget Unit Records”, koji se može  naručiti i preko njihove “Facebook ” strane.

 

facebook.com/Referenti

 

samostalnireferenti.bandcamp.com/album/nikad-sam-uvek-sasvim-sam