“Retribution”..video sastava Boozter!

    
Share Button

Beogradski sastav Boozter, kojeg čini iskusna ekipa instrumentalista i sjajna pevačica, tokom aprila meseca 2022. objavio je album naziva “Take It Easy”. Na samom izdanju preovladava “amerikanizovani” sound, koji već duži niz godina na neki način predstavlja veći deo žanrovskog intersovanja  postave, čiji inače članovi  imaju i pojedinačno iskustvo sviranja u raznim grupama.

 

 

U numeri “Retribution”, čija je video primijera bila 11.01.2023.  specijalni gost je gitarista Miodrag Bata Kostić, neizostavna figura Ex-Yu i domaće scene od 70-tih godina. Bata je svirao i bio autor više nezaboravnih kompozicija Yu Grupe, predvodio je tuzlanske Teruse, bio deo gitarističkog projekta Rok Misija, objavio sa svojim sastavom Bata Kostić i Rockstars, album za “Croatia Records”.
Spot je sniman na prostoru i predelima “Deliblatske Peščare”, a a za video produkciju je bio zadužen “Studio Whiskey”.

 

 

Evo ko sve čini postavu ovog sastava :

Neda Džakić Mirković- vocal; Nikola Mirković Džoni -guitar;  Dejan Đurić – Toni- drums;  Vojislav Jocić: bass..
“Retribution” je numera koja u dobroj meri podseća na ubedljive radove i snimke američkih southern sastava, bilo onih starijih ili novijih, ali Boozter su u svakom slučaju ponudili jedno svoje  autentično autorsko  viđenje. Pesme je melodična, slušljiva i iznad svega izuzetno sviračko-gitaristički pametno uklopljena.

 

boozter.net