ZED MITCHELL – “Ha, Ha, Ha, Ha….”

    
Share Button

(Croatia Records)  2022.
CD/digital
Rock/ blues – SERBIA

Kontinuirano aktivan i jedan od naših najdugovečnijih muzičara, poslednjih dekada sa boravištem u Nemačkoj i respektabilnoj karijeri u pomenutoj zemlji, ali takođe i na internacionalnom “nebu”, Zlatko Manojlović, nedavno se oglasio novim albumskim ostvarenjem naziva “Ha, Ha, Ha, Ha…”

 

 

Album potpisuje kao Zed Mitchell, što je takođe njegovo ime sa kojim u inostranstvu objavljuje izdanja  i koncertno plasira karijeru. Zlatko ili Zed je jedan od naših muzičara sa najvećom i najbogatijom diskografijom, a njegova brojna intersovanja, odvodila su ga na terene raznih žanrovskih formi, kojima je u određenim periodima bio veran, i sa kojima bi se u muzičkom, autorskom i sviračkom smislu suočavao. Dah, Gordi, solo albumi, sve  od davnih 70-tih godina do danas, karijera duža od pola veka, mnogo događaja, mnogo priča, mnogo avantura, mnogo svega što je okrenuto muzici ili sa njom ima dodirnih tačaka.

 

 

 

Autor jedne od najpuštanijih instrumentalnih tema na ovim prostorima “Jednoj ženi”, na novom albumu, kroz 12 kompozicija, koje su uglavnom odsvirane i otpevane u tkzv. laid-back maniru, Zlatko se suočava sa laganijim ili umerenijim varijantama rocka u malo većoj,  i bluesa u nešto manjoj meri, povremeno podsećajući na pristup kojeg su tokom godina stvarali Chris Rea ili Mark Knopfler. .Naravno Zlatko to radi na svoj način pokazujući i dalje veliko gitarističko umeće i ništa manje vokalne kvalitete, dokazujući da što je zapravo stariji, godine, iskustvo, te rutina samo pomažu da svi realizatorski i tehnički detalji od početka do kraja koordiniraju i funkcionišu na očekivani način. Sem jedne, Zlatko je autor svh kompozicija sa izdanja, a koncertna promocija ako se sve bude odigravalo po planu, bi se trebala održati u nekom periodu ( datum ili datumi će biti naknadno određeni), tokom prvih nekoliko meseci 2023-e.

 

zedmitchell.com

 

crorec.net