40 godina karijere legendarnih KBO!..promocija albuma i beogradski koncert!!!!

    
Share Button

Sigurno jedan od najznačajnijih punk sastava srpske i Ex-Yu scene obeležava 40 godina karijere. I to karijere koja je imala, a i dalje ima svoje prisustvo u internacionalnim, Ex-Yu i ovdašnjim okvirima. Vuja i njegova ekipa su tokom godina muzički ostavili neizbrisiv trag, pri čemu njihova karijera uvek je išla onim težim putem, anti državnim, uvek kroz prizmu undergrounda, oslonjena na vlastite snage, mogućnosti i potencijale.

 

 

 

Uloga samog Vuje u rodnom Kragujevcu,  te rad sa brojnim sastavima, prevazilazi značaj brojnih ovdašnjih aktera, koji su  određenu  “slavu” i prihvaćenost stekli mnogo, mnogo manjim zaslugama.
A evo šta KBO!bend sam kaže o predstojećoj beogradskoj koncertnoj i albumskoj promociji, kao i još ponečemu :

 

“Bend KBO! koncertom u klubu “Zappa Baza” u Beogradu (Bulevar Vojvode Bojovića 30a, Beton Hala) obeležava jubilej – punih 40 godina postojanja i aktivnog rada na muzičkoj sceni. (Ko želi može da čestita!) Ujedno, biće ovo i koncertna promocija novog studijskog albuma pod nazivom “100%” koji je izašao u martu mesecu ove godine na CD i LP nosaču zvuka. Bend KBO! osnovan je daleke 1982. godine u Kragujevcu. U ovom trenutku ovo je najstariji aktivni srpski punk bend i jedan od najstarijih punk/hc bendova sa ex-YU prostora. Sve ove godine KBO! je imao neprekidnie koncertne aktivnosti širom bivše Jugoslavije i Evrope. Isto toliko godina studijskog rada iza čega stoji i 14 objavljenih studijskih albuma. Danas su KBO! : Saša Vujić Vuja, frontmen i osnivač benda, pevač i gitarista; Vojin Ratković Voja, bubnjar; Ivan Ivezić Iveza, gitarista Svi ste pozvani u četvrtak 10. Novembra, s početkom u 21h da sa nama proslavite jubilej i uživate uz stare i nove hitove! Zadovojstvo nam je i da najavimo goste na koncertu, lokalnu podršku, bend Bg Bagra. Ulaznice u pretprodaji po promo ceni od 600 dinara u Zappa baru (Kralja Petra 41). Vidimo se sinovi i kćeri! “ForeverPunk”.

Photo credit : Slavoljub Radojević
KBO! predstvljaju instituciju domaćeg punka, koji su od prvog dana karijere ostali verni postulatima i sistemima vrednosti iza kojih su stajali i stoje. Ponosno, jasno, bez foliranja i šminkanja!!!!