UZEMLJENJE – “Bestrag”

    
Share Button

(One Records) 2022.
CD/digital
Rock/alter rock/hard rock – SERBIA

 

Beogradski sastav Uzemljenje svoje prve korake imao je na “Belgrade Demo Festu”, da bi kasnije učestvovao na još nekolicini ovdašnjih manifestacija. Prvi album “Mehanizam”, objavili su 2014-e godine, a  nedavno su dočekali izlazak drugog po redu full-length izdanja, na kojem se našlo 7 songova, kojeg su nazvali “Bestrag”.

 

 

Sastav inače predvodi pevač, autor i gitarista Dejan Milošević, koji je praktično zadužen za sve neophodne stvari u i oko grupe i  koji je aktuelno izdanje dočekao sa izmenjenijom postavom.
Uzemljenje su bend koji vrlo iskreno, realistično i direktno se obraća slušaocu, a tekstove koje lider grupe interpretira i distribuira ka potencijalnom konzumentu obiluju onim temama koje tište, muče, okupiraju najveći broj ovdašnjeg stanovništva. Ma kako opisne bile teme o kojima Milošević govori na jedan svoj tipično narativan način, pomenuta iskrenost, suočavanje sa ovdašnjom realnošću, kao i samim sobom , prednjače u postavljenim stavovima, pričama i porukama. Pri tome, bend izvođački vrlo dobro usviran i uigran,  izvodi svoju varijantu rock/alter rock/hard rock varijante, gde tvrdi, opori i distorzirani rifovi  snažno odslikavaju emocije i muzička razmišljanja članova postave.

 

 

 

 

Uzemljenje  pripadaju onoj vrsti sastava koje ili volite ili ne volite, i prihvatate “iz prve”, jer u njihovom slučaju ponavljanja i dodatnog analiziranja ( mislim prevashodno slušalačkog ),  nema. Uzemljenje su takođe ubedljivi i na koncertnim nastupima, i ako ste spremni da slušate pozadinsku čvrstu svirku i Miloševićeva vokalna “predavanja”, oni su sastav kojeg ste dugo tražili. Takođe i jedan od onih bendova, koji su potrebni svakoj sceni, samim tim i ovdašnjoj. “Bestrag” je jednako kao i prethodni “Mehanizam” jasno postavio određene standarde kojeg se drži sastav, i za očekivati je da se u budućnosti neće ništa u tom smislu menjati.

 

uzemljenje.net