SRĐAN POPOV – “Swing 011”

    
Share Button

(Menart) 2022.
CD/digital
Revival/swing/jive/rockabilly – SERBIA

Nakon povratka u domovinu, radova na novim/starim pesmama, realizacije EP-a, na red je došlo i objavljivanje full-length izdanja. “Swing 011” Srđana Popova, pevača, kantautora, a u ovom slučaju najviše interpretatora songova poznatih iz bogate istorije i tradicije ovdašnjeg muzičkog nasleđa, kao i internacionalnog,  konačno je kako u fizičkoj, tako i u digitalnoj formi dostupno na uvid ovdašnjoj javnosti.

 

 

O Srđanu, kao i njegovom viđenju rockabilly, swing, jive pristupa i nasleđa sam pisao i ranije, a njegovu karijeru sam imao prilike da pratim od samih početaka. “Swing 011” u tom smislu predstavlja zaokruženje jedne produžene faze, kao i najava dolaska novih ideja i pesama, koje bi naravno trebale ostati u okvirima pevačevih dosadašnjih intersovanja.
“Swing 011”, realizovan sa proverenim prijateljima i saradnicima, predstavlja vrlo melodičan splet pesama koje aranžmanski dodiruju pomenute žanrovske forme od swinga, jiva do rockabilly-ja, a ima tu i umerenog jazza, šansone, melodičnog popa, twista. Sve je to urađeno i odsvirano na rafinirani, sofisticiran i profesionalna način, i pravo je uživanje slušati kako u Srđanovim verzijama zvuče pesme kao što su : “Devojko mala”, “Na morskome plavom žalu”, “Život je maskenbal”, “Stari kontrabas”, “Čamac na Tisi”…
“Swing 011” poseduje snažan tkzv. “memorabilia” momenat, ali nijednog momenta nije lišen pravih i iskrenih emocija, velikog izvođačkog, aranžerskog i psihološkog  znanja materije glavnog aktera i njegovih saradnika.
Bez obzira što je sam autorski momenat na nekom udaljenom planu, ovo je izdanje koje po svojoj atmosferičnosti, melodičnosti i samom načinu realizacije je upravo takvo, da ukoliko ste naklonjeni pomenutim stilskim “akrobacijama”, ovo je album za vas.
Srđan Popov, da ponovim još jednom ovim izdanjem završava jednu ispalo je dužu radnu ( sa opravdanim prekidima ) fazu. Sledi promocija i suočavanje sa ovdašnjim  svakodnevnim izazovima.

 

menart.rs

 

facebook.com/thesrdjanpopov