Održan “Woodrock Fest.” 24.06.-26.06. 2022…dani ljubavi..mira..rocka i izglednije budućnosti!!!

   1
Share Button

Kao što je bilo najavljivano nekoliko meseci unazad, a pripremano još nekoliko meseci ranije, u organizaciji : “Mk Woodstocka”, ” The Kid’s Room Productiona”, pod dirigentskom palicom neprevaziđenog Attile Totha, te učestvovanjem i ulogom koju smo imali moj dragi kolega Peđa Jovanović i moja malenkost, u Srbobranu,  tačnije prostoru koji se nominalno naziva “Hipodrom Srbobran”, gradiću, o čijim akterima je napisan svojevrsni istorijat tamošnje muzičke i rock kulture, u periodu od 24-26.06. održan je prvi, neko više voli da kaže nulti festival, muzike koja je ujedinala sastave i izvođače raznih  žanrovskih varijanti, čiji je zajednički imenitelj, naravno – rock.

 

 

 

 

Tokom sledećih dana i meseci, posebno ću se u tekstovima osvrnuti na nastupe svih pojedinačnih aktera, kao i na “prenošenje” intervjua, urađenih na licu mesta, tako da će te  imati kristalniju i jasniju sliku o tome, kako je sve to izgledalo u realnosti,  iz moje lične vizure.
Na “Woodrock festivalu” učestvovali su sledeći sastavi i izvođaći : Grešnici, Nenad Došenović Besni i Band, Nikola Čubrilo Band, Stare Kuke,  Veliki Brat, Prljavi Romeo, Boozter, Vojvođanski Blues Band, Faust i R.O.C.K.
Sound na bini i oko bine, u publici bio je besprekoran, a sigurna ruka i vođenje Attile Totha, takođe bubnjara i  kompozitora sastava Faust, nijednog momenta ništa nije prepuštala slučaju. Tim tehničara, stage majstora, svoj deo posla radio je efikasno i efektno kao sat, tako da se pauze između nastupa sastava nisu ni osetile.

 

 

 

 

Na samom festivalu, publiku su činili pored gradskog stanovništva, predstavnici po godinama više generacija, veliki broj baikera, te ne mali broj publike koji je došao iz susednih zemalja : Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Hrvatske… Da ponovim još jednom, ne mali broj, što je sigurno za svaku pohvalu i respekt.  Ekipa baikera koja je takođe uključena kroz organizaciju “Mk Woodstock” bila je “neprimetna”, ali radno efikasna u sveukupnoj tehničkoj realizaciji svih, pa i najsitnijih detalja koji su  se ticali kompletne manifestacije. Kada je u subotu pala kiša/grad, pljusak, koji je u pojedinim delovima Srbije izazvao pravu ekološku katastrofu, na samom festivalu organizatori su za toliko kratko vreme, počistili, podigli, namestili, popravili, ispravili sve moguće što binske , što propratne uslužne i boravišne stvari, od suncobrana do šatora, preko drugih montažnih i uslužnih objekata. Svaka čast. O ljubaznosti domaćina i domaćih organizatora, poznatih po svom gostoprimstvu u ovom delu Vojvodine, izlišno je puno pričati, jer to jednostavno treba doživeti. A verujem, da svi oni koji su posetili festival i svojim prisustvom aktivno učestvovali u prihvatanju svega onoga što je dolazilo sa stage-a, mogu biti i više nego zadovoljni. Imali smo  na festivalu i događaj, nazvaću to prosidbu, od strane jednog  mađarskog para, koji je doputovao iz susedne zemlje, a imao je želju da na bini  sa prisutnim auditorijumom podeli svoju ljubavnu romansu, sreću i bliskost. Poželimo im naravno u zajedničkom životu sve najbolje u dolazećim, sigurno vrlo turbulentnim danima i mesecima.

 

 

 

Domaćini su svim akterima i pomenutom auditorijumu priredili i vatromet, izvela se zajedničkim snagama i himna festivala. i sve u svemu bilo je puno dobre muzike, puno novih poznanstava, puno novih prijateljstava, puno “lovačkih” priča, i što je najvažnije druženja/zajedništva što nam je svima i uvek najvažnije.
Kao što rekoh, u dolazećim danima, o  nastupu svakog benda na festivalu ću pisati u odvojenim tekstovima, a “Woodrock”… je bez sumnje na najbolji način položio sve moguće ispite….

 

 

facebook.com/RnRRecordsTMM

 

facebook.com/mkwoodstock.noviprofil

facebook.com/The-Kids-Room-Production-484603945039276