MOR ROLL – “AndaluzIstria”

   1
Share Button

(Dancing Bear) 2022.
Digital
World beat/world music/various genres – CROATIA

Mor Roll, pravim imenom Vedran Šilipetar, je pulski muzičar, producent, svetski putnik “istraživač” raznih muzičkih stremljenja, eksperimentator  stilskih, izražajnih i zvučnih ideja iza kojih stoji, sigurno vrlo zanimljiva ličnost, koja je upravo objavila svoj treći po redu studijski album. “Dancing Bear” je izdavač, a naziv je “AndaluzIstria”.

 

 

 

 

Album je dostupan na važnijim digitalnim platformama,a pulski muzičar se potrudio da uglavnom sve stvari na albumu i oko albuma uradi sopstvenim snagama. Za song “Susedica” urađen je video spot, a predstavljeni materijal, među kojem ima i instrumentalnih tema, sastoji se iz nesvakidašnje kombinacije idioma čiji su koreni u istrijanskoj muzici,andaluzijskoj muzici, mediteranskoj tradiciji, afro uplivima, uz prateći vrlo prisutan, ali takođe nenametljiv electro iskorak.

 

 

 

 

 

Numere sa izdanja su slušljive, isto tako brojne su različite među sobom, no činjenica je da Mor Roll pri svemu tome uspeva da ponudi neka svoja originalna viđenja i rešenja. Poneki aranžmani znaju da budu” ponavljajući” i ne baš  previše maštoviti, ali istraživački duh autora i težnja/želja ka zvučnom eksperimentisanju svakako zaslužuju određeni respekt.

 

 

Mor Roll, foto: Ewa Samanta

 

facebook.com/Mor-Roll-glazbenik-484625152021960/?ref=page_internal

 

dancingbear.hr