ALEKSANDAR DUJIN ORKESTRA I NEVENA RELJIN – “Zvuci kao boje”

   1
Share Button

(PGP RTS) 2021.
CD/digital
Jazz/pop/latin – SERBIA

 

Klavijaturista, kompozitor, aranžer, Aleksandar Dujin u muzičkim krugovima  Novog Sada, Vojvodine, Srbije , kao i kod kolega muzičara iz bivše Jugoslavije je izuzetno cenjeno i poznato ime, čija karijera poseduje više decenijski rad i rerspektabilne rezultate.

 

 

 


Profesor Dujin je svoje autorske i aranžmanske tragove ostavio na brojnim albumima i snimcima velikog broja izvođača, a dugi niz godina bio je glavni saradnik Đorđu Balaševiću u kreaciji i realizaciji snimaka, i kao šef pratećeg orkestra/sastava.
U svom Novom Sadu, vodio je i jazz klub, šireći u ni najmanje lakoj situaciji i okruženju, poruku jazza, dajući šansu brojnim izvođačima, što sa teritorije EX -Yu, što internacionalnim, da na stage-u u klubu pokažu svoje raskošno umeće.
Aktuelno izdanje “Zvuci kao boje”, realizovano sa pevačicom Nevenom Reljin, naziva “Zvuci kao boje”, postupno je i pedantno građeno i rađeno od 2018-e godine, a sa pomenutom solistkinjom prvi put je nastupao krajem 2007-e godine u Subotici.
“Zvuci kao boje” sa 13 songova predstavlja na neki način hommage brojnim lepim stranama/segmentima tkzv.vokalnog jazza,sa tendencijom upliva ideja, psihologije nekih ovdašnjih vremena, odnosno perioda, kasnih 50-tih i ranih 60-tih godina prošlog veka. Ali, nijednog momenta ne dolazi u  pitanje, savremeni trenutak i vremenska aktuelnost ovog i ovakvog izdanja, gde se kroz ponuđeni materijal prepliću : odlično muziciranje gospodina Dujina i benda, vrlo emotivno i inspirativno vokaliziranje Nevene Reljin. Muzika sa izdanja je bogata harmonskim sklopovima, u većem delu dodacima plesnih elemenata i začinjena je sjajnim aranžmanima i odličnim muziciranjem. Kroz par reči kazano, album za slušanje i uživanje, uz to preporučljiv kako starijim, tako i mlađim generacijama.
“Zvuci kao boje” je album jednog izuzetnog muzičara, autora i svih prisutnih saradnika, a sama muzička matrica svojom optimističkom “porukom” kao i nesumljivom slušljivošću, prihvatljiva je kako starijim, tako i novijim pristalicama ovakvih izražajnih rešenja…

 

facebook.com/AleksandarDujinDuja