VREME ČUDA – “Vreme čuda”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2021.
CD/digital
Rock/hard rock – SERBIA

Beogradski sastav Vreme čuda postoji već nekoliko godina u kontinuitetu, i može se reći da su vrlo postepeno i predano gradili tok dosadašnje karijere. Deluju u formaciji tria, a krajem 2021-e, za “Multimedia Music”, objavili su istoimeni debi album, na kojem se našlo 10 songova.

 

 

 

Ekipu čine : bubnjar Vlada Migrić, basista, violončelista i prateći vokal -Mateja Nikolić, dok je glavni vokal i gitarista, ujedno i centralna figura postave – Mihailo Ristić. Album je sniman u studiu “Sky”, Vlada Negovanović i pomenuti Mihailo Ristić su bili snimatelji, a Vlada Negovanović je producirao album.Na određenim snimcima mladim momcima iz benda pomagala je  dajući svoj doprinos, etablirana ekipa profesionalaca.
Vreme čuda su još jedan noviji sastav okrenut postulatima rock/hard rock varijante, i to one starije škole, sa snažnim uticajima 70-tih godina. Na tom terenu ovaj sastav je prilično stilski “konkretan”, a melodičnost takođe spada u jedan od aduta kojima ovaj bend za sada s obzirom na godine i na ne veliko iskustvo, sasvim dobro raspolaže i barata. Na albumu ima i par sporijih/laganijih numera, a sigurno da je najhitičnija od svih  pesma koja zatvara izdanje, naziva “A gde si sad”. Ono što spada u slabiju tačku priređenog materijala su tekstovi, uglavnom jednosmerni, na momente nepotrebno ozbiljniji, s obzirom na njihove godine, ali neko drugi će reći da ovaj segment nije toliko presudan kod sastava koji komuniciraju sa pomenutim formama, odnosno rock/hard rock pristupom. “Vreme čuda” kao album iako otkriva vidljive potencijale grupe, je takođe i malo više “polirano” i “doterano”, pa da iskoristim ovdašnji često upotrebljiv muzičarski termin – ispeglano izdanje, što zna da zasmeta pri preslušavanju albuma kao skladne celine. Ali, za Vreme čuda ima još sasvim dovoljno vremena, videćemo kako će se stvari odvijati u bližoj i daljoj budućnosti.

 

multimedia-music.com